• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beograd sva tri člana predsjedništva

Lideri Srbije, BiH i Turske saglasili su se da bi prvi korak u pravcu stabilizacije odnosa na Balkanu mogao da bude posjeta sva tri člana Predsjedništva BiH Beogradu.

 U Beograd sva tri člana predsjedništva Izvor: MONDO

Ovo je navedeno u "Istambulskoj deklaraciji", piše "Fokus".

U Istambulu nije dogovoreno da se buduća komunikacija Srbije i BiH odvija isključivo preko Sarajeva, kako tvrdi predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, piše list.

Budući susreti i aktivnosti na stabilizaciji i normalizaciji odnosa na Balkanu dogovoreni su na sastanku predsjednika Srbije Borisa Tadića, Turske Abdulaha Gula i Silajdžića.

"Saglasili smo se oko dva glavna pitanja kao akcionog plana u predstojećim mjesecima. Prvo je predstojeća posjeta (članova Predsjedništva BiH) Silajdžića, Nebojše Radmanovića i Željka Komšića Beogradu u okviru međudržavnog savjeta za saradnju BiH i Srbije, radi rješavanja svih otvorenih pitanja na sveobuhvatan način'', navedeno je u istambulskoj deklaraciji.

Drugo, Tadić će zajedno s Erdoganom posjetiti BiH na obilježavanju 15 godina od događaja u Srebrenici, dodaje se u ovom dokumentu o kom su se saglasili Tadić, Gul i Silajdžić u Istambulu 24. aprila.

Silajdžić će 25. maja boraviti u zvaničnoj posjeti Beogradu na poziv predsjednika Srbije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik smatra da Silajdžić mora imati odluku Predsjedništva BiH, ukoliko na poziv vlasti Srbije ide u Beograd.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE