• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Priznanje američkoj ambasadorki

Autor SRNA

Plaketa grada Doboja u 2018. godini biće dodijeljena ambasadoru SAD u BiH Morin Kormak "radi izuzetnog zalaganja i pomoći Doboju", odlučila je danas Skupština grada.

 Za ovu odluku glasalo su 22 odbornika, četiri su bila protiv, dok je jedan bio uzdržan.

Odbornik SNSD-a Sanja Vulić rekla je da je nezadovoljna što predlagač nije prihvatio da se o prijedlogu odluke pojedinačno glasa i da nije korektno da se plaketa dodijeli Kormakovoj.

"Ima puno više pojedinaca i institucija koje su zaslužile nagradu Plaketa grada Doboj, počevši od Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića i svih ostalih koji su i te kako pomogli gradu Doboju i koji dalje pomažu", rekla je Vulićeva.

Odbornik SP-a Vedran Gligorić smatra da je ovu nagradu trebalo dodijeliti grčkim humanitarcima koji su, kako je naveo, zaboravljeni iako su neposredno nakon ratnih sukoba značajno pomagali porodicama i djeci poginulih u ovoj lokalnoj zajednici.

Odbornik PDP-a Slobodan Vasiljević kaže da proznanje Kormakovoj "izaziva ambivalentnost".

"Naravno, američka Ambasada je u ovom periodu dosta ulagala infrastrukturno, ali ne mogu zaboraviti 90-te i odnos zapadne alijanse prema našem narodu", naveo je Vasiljević.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Nebojša Marić rekao da je "odluka o izboru Kormakove u skladu sa pristiglim prijedlozima tokom raspisanog javnog poziva o dodjeljivanju priznanja i nagrada u 2018. godini".

U okviru odluke o dodjeljivanju priznanja i nagrada u 2018. godini, Amblem grada dodijeljen je direktoru Doma za smještaj djece i omladine brez roditeljskog staranja "Prijateljska kuća" Mariji Frederika Agneš Van Hofen za izuzetno ulaganje u humanitarni rad.

Amblem grada dodijeljen je i Organizacionom odboru Tradicionalnog međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona Doboj za doprinos u razvoju sporta Grada.

Novčane nagrade od po 3.000 KM dodijeljene su dobojskom Karate klubu "Sloga", Hrvatskom kulturnom društvu "Napredak" i Humanitarnom društvu "Merhamet".

Nagrade i priznanja biće uručeni na Svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja - 28. juna.

Skupština grada Doboja usvojila je danas rebalans budžeta za ovu godinu u ukupnom iznosu od 43.787.500 KM, koji je uvećan za kreditna sredstva od 5.500.000 KM, namijenjena za infrastrukturna ulaganja.

Odbornik SP-a Vedran Gligorić izrazio je nezadovoljstvo što u budžet nisu uvrštena sredstva za finansiranje dobojske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, ali i tumačenjem zamjenika gradonačelnika Nebojše Marića da "ova organizacije sredstva treba dobiti od dijela tranše planirane za Boračku organizaciju grada Doboja".

Gligorić je pojasnio da je riječ o dvije različite organizacije od javnog interesa za Republiku Srpsku.

On je nezadovoljan i povećanjem rashoda po sudskim rješenjima koji su uvećani za 113 odsto sa prvobitno planiranh 320.000 KM.

Govoreći o objašnjenju navedenom u skupštinskom materijalu o rebalansu budžeta da je "povećanje uslovljeno procjenom vrijednosti sudskih sporova u kojima je izvjesno da će Grad Doboj izgubiti ili je izgubio sudski spor, ali se čeka oznaka pravosnažnosti sudskog spora", Gligorić pitao "zašto Grad gubi i planira da gubi sudske sporove?".

U okviru kadrovskih riješenja, na mjesto direktora Turističke organizacije grada Doboja imenovana je Andrijana Ristić, nakon što je Vladimir Marković podnio ostavku.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE