• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igmanska inicijativa 29. maja u Sarajevu

Boris Tadić, Ivo Josipović , Filip Vujanović i Haris Silajdžić potvrdili su učešće 29. maja u Sarajevu na skupu Igmanske inicijative.

 Igmanska inicijativa 29. maja u Sarajevu Izvor: MONDO

"U Sarajevu 29. maja Igmanska inicijativa obeležava deset godina postojanja. To će biti svečana sesija i mi smo hteli da naši gosti budu šefovi država. Kontaktirali smo njihove kabinete i od svih dobili potvrdu za učešće", rekao je Popov.

On je dodao da je predviđeno da se tom prilikom usvoji i zajednička izjava, čije je usaglašavanje u toku i koja će, vjerovatno, akcenat staviti na evropskom partnerstvu, što će biti ključna riječ.

"Mislim da će šefovi država poslati poruku da dolaze bolja vremena za region. Ovo može da bude zajednički nagoveštaj novog trenda u odnosima u regionu, koji će zameniti loš trend koji smo imali unazad nekoliko godina", rekao je Popov.

On je naveo da su ti dobri trendovi već počeli, kao što su susreti Josipovića i Tadića, posjeta Tadića Mostaru, Istambulska deklaracija, ali i predstojeća posjeta Silajdžića Beogradu.

Popov je naveo da će na skupu Igmanske inicijative u Sarajevu biti prezentovan i ekspertski rad o bilansu odnosa u regionu, jer to nije samo decenija Igmanske inicijative, nego i decenija normalizacije regionalnih odnosa.

"To će biti značajan skup, jer će se prvi put posle dugo vremena, van multilateralnih skupova koji se dešavaju, okupiti predsednici Srbije, Hrvatske, Crne Gore i predsedavajući Predsedništva BiH na ovom našem neformalnom događaju“, rekao je Popov.
Igmanska inicijativa je pokret nevladinih organizacija iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, usmjeren na bržu normalizaciju odnosa zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE