• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo BiH nije organizator samita

Predsjedništvo BiH tek u četvrtak prvi put obaviješteno o samitu u Sarajevu 2. juna, izjavio Nebojša Radmanović.

 Predsjedništvo BiH nije organizator samita Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović rekao je da BiH nije organizator samita u Sarajevu 2. juna, te da je Predsjedništvo prvi put imalo priliku da čuje o čemu je riječ u četvrtak, i to na njegovu inicijativu.

"U BiH se dešava skup o zapadnom Balkanu na kojem je nezaobilazna tema BiH, a da u BiH, ili bar u Predsjedništvu, ne znaju šta se događa'', rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da se nada da će skup biti održan na ministarskom nivou i da će EU pokazati odlučnost da zapadni Balkan, a time i BiH, ide brže ka Uniji.

Premijer RS Milorad Dodik ponovio je da je dobro da se održava sastanak, ali da je očigledno da ima problema u vezi s njim.

"Uvjeren sam da će na tom skupu biti promocija bezviznog režima za građane BiH, i to je najveći opseg koji možemo da očekujemo. Pozdravljamo ako bude takva orijentacija'', rekao je Dodik.

Dodik je istakao da treba imati u vidu činjenicu da je to sastanak EU- zapadni Balkan, na kojem će biti i predstavnici SAD, Rusija i Turska, što mu daje drugu dimenziju.

"Vidimo da ima problema sa obilježavanjem i predstavljanjem na sastanku i da će to biti svedeno na neformali nivo, ali svaki pozitivni rezultat dobro je došao'', ocijenio je Dodik.

Na konferenciji u Sarajevu trebalo bi da učestvuje 47 delegacija zemalja EU, SAD, Turske, Ruske Federacije i zapadnog Balkana.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE