• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Sporazum 4. juna, kandidati dogovoreni

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Stranke Saveza za promjene će 4. juna potpisati sporazum o usaglašenom djelovanju i saradanji, najavio je predsjednik Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica.

 Govedarica: Sporazum 4. juna, kandidati dogovoreni Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

''Taj dan ćemo manifestovati politiku zajedništva i poručiti građanima RS da su opozicione partije napravile dogovor, da su kandidati svih opozicionih političkih partija - moja malenkost za predsjednika republike, gospodin (Mladen) Ivanić za srpskog člana Predsjedništva BiH", rekao je Govedarica

Predsjednik SDS je dodao da će, prema dogovoru, jedna od dvije najveće funkcije u RS, "pripasti" Narodnom demokratskom pokretu jer, kako kaže, ta stranka ima ljude koji mogu da odgovore tim zahtjevima i zadacima.

"Nema sumnje da je Dragan Čavić jedan od njih'', kaže Govedrica.

Govedarica je rekao da ga istraživanja javnog mnjenja ne zanimaju - ni ona koja radi SNSD niti ona koja radi SDS.

"Zakon o finasiranju domaćiH NVO i sumnjivih portala"

Komentarišući riječi predsjednika Srpske, Milorada Dodika, da je u pripremi novi zakon koji će tretirati korisnike sredstava stranih vlada i donacija u RS, Govedarica je rekao da SDS nema problema s takvim zakonom, ali je pozvao Dodika da objavi koliko je u proteklom vremenu SNSD imao takvih donacija.

''Podsjećam da je Stejt department  2009. godine objavio da više neće finansirati SNSD'', prisjetio se predsjednik SDS.

Zatim je predložio da se pripremi zakon koji će se baviti donacijama u RS i utvrditi ko i kako finansira nevladine organizacije i internet portale koji mahom nemaji ni urednike ni novinare, "a koji satanizuju SDS i SZP''.

Prizivajući i zakon o utvrđivanju porijekla imovine, Govedarica je rekao da će, ako bude predsjednik RS potpisati dokument kojim će garantovani svoju ostavku ako njegova imovina bude i ''za jednu KM veća od ličnih primanja''.

"Zašto Policija RS nije uhapsila Orića?"

Vukota Govedarica je rekao da SDS očekuje Apelaciono odeljenje Suda BiH ukine prvostepenu oslobađajuću presudu muslimanskom ratnom komandantu Srebrenice Naseru Orić. 

''U ovom slučaju Apelacioni vijeće ne bi trebalo da podlegne raznim pritiscima koji su bili prisutni u postupku suđenja Oriću. Ukoliko dođe do takve odluke i vijeće ukine oslobađajuću presudu Oriću to znači da će postupak biti obnovljen. SDS traži da, u tom slučaju, Šaban Maksumić predsjednik sudskog vijeća, treba da snosi jedan dio odgovornosti i ukoliko se to desi mi ćemo tražiti izuzeće Maksumića. On je svojevremeno bio sudija tzv. Armije BiH, a isto tako osnovano se tereti da je u tom periodu zlostavljao Srbe u kasarni Viktor Bubanj u Sarajevu'', objasnio je Govedarica.

Govedarica je postavio pitanje ''da li je ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač znao da se Naser Orić kreće teritorijom Republike Srpske", kako su mnogi mediji objavili početkom 2016. godine i "zašto ga MUP tada nije lišio slobode", jer je važeća bila, od Suda BiH izdata, zabrana kretanja Nasera Orića na teritoriji Srpske.

"Na kraju, ptice na granama znaju, a zna i MUP da je na surov način vršen pritisak na svjedoke u slučaju Nasera Orića", zaključio je Govedarica.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SDS-ovac

NDP tesko da ce prijeci cenzus,a SDS mu nudi mjesto premijera kao u dobra stara vremena PDP-u. Ima li iko normalan ovde???

Гз

Мало сам се колебао, али на дан Избора сигурно нећу. Х

MONDO REPORTAŽE