• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smjena američkih kadrova u BiH?

Američka administracija već odredila mogućeg nasljednika prvog zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana, piše "Avaz".

 Smjena američkih kadrova u BiH? Izvor: MONDO

Prema pisanju lista, potrebno da se prije završetka procedura njegovog imenovanja, o predloženom kandidatu izjasni i visoki predstavnik Valentin Incko. Imenovanje je u završnoj fazi i ovih dana se očekuje odgovor visokog predstavnika da li je predložena osoba prikladna za ovu dužnost.

"Čekamo Inckovo izjašnjenje, kako bi procedure bile završene", rekao je za "Avaz" neimenovani diplomatski izvor u Vašingtonu. Isti izvor navodi da je moguće da se Gregorijanov zamjenik, ako visoki predstavnik prihvati kandidata, na dužnosti u Sarajevu pojavi najkasnije do početka septembra.

List podsjeća da je američka administracija ovih dana objavila niz promjena u personalu koji će se baviti BiH i Balkanom. Bijela kuća je saopštila da će novi ambasador SAD u BiH biti Patrik Mun, a da će Stjuarta DŽonsa na mjestu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju početkom jula zamijeniti Kameron Manter. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE