• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parastos poginulim Srbima sarajevske regije

Kod spomen obilježja u Zvorniku služen parastos borcima Vojske RS, pripadnicima MUP-a RS i civilima sa bivših srpskih opština sarajevske regije.

 Parastos poginulim Srbima sarajevske regije Izvor: MONDO

"Sa područja ovih opština poginulo je više od 4 650 boraca, ima 3 150 ratnih vojnih invalida, a 1 384 su civilne žrtve rata, među kojima je i 24 djece", rekao je predsjednik zvorničkog Udruženja ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović. On je podsjetio da su prije 18 godina u svim srpskim opštinama sarajevskog područja formirane brigade Vojske RS.

"Nažalost, i pored odluka Suda za ljudska prava u Strazburu da Vlada Federacije BiH formira komisiju za istraživanja zločina počinjenih nad Srbima u Sarajevu, ona nije formirana, dok Sud BiH ništa ne radi da se procesuiraju zločini nad Srbima", rekao je Mijanović.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije RS Mihajlo Parađina rekao je da za zločine počinjene nad Srbima na u Sarajevu niko nije odgovarao i da dokazivanje istine o stradanju Srba mora biti prioritetan zadatak institucija Srpske, prije svega u Sarajevu, jer se sve dešavalo pod patronatom vojne, državne i političke vlasti BiH u toku rata. On je istakao potrebno obilježavati značajne datume i događaje iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

"U Odbrambeno-otadžbinskom ratu stvarana je Srpska za koju su pale ogromne žrtve i prema kojima svi moramo imati duboko poštovanje", rekao je Parađina. U Zvorniku se već drugu godinu za redom služi parastos za poginule borce sarajevske regije, a ovogodišnji pomen organizovali su Savez ratnih vojnih invalida, opštinsko Udruženja ratnih vojnih invalida i Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Zvornik.

Vijence su na spomenik položili predstavnici Saveza i opštinskog Udruženja ratnih vojnih invalida, zvorničke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, opštinske i Boračke organizacije Republike Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE