• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska sutra dobija novi helikopter

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Novi helikopter koji je kupila Republika Srpska za potrebe Helikopterskog servisa RS u subotu će biti dopremljen na Aerodrom Banjaluka.

 Srpska sutra dobija novi helikopter Izvor: Mondo/HSRS
Izvor: Mondo/HSRS

"Helikopter će sutra biti dopremljen na banjalučki aerodrom mjesec dana prije roka predviđenog ugovorom. Kroz desetak dana očekuje se primopredaja između predstavnika italijanske firme 'Leonardo' i Helikopterskog servisa'', rekao je direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić za Mondo.

Nakon primopredaje za desetak dana novi helikopter će biti zvanično predstavljen javnosti.

Radi se o višenamjenskom helikopteru AW 19 "Koala", koji će se koristiti za specijalizovane letove kao što su složena medicinska evakuacija, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požarišta, za evakuaciju stanovništva u vanrednim situacijama i transport tereta prilikom elementarnih nepogoda, transport i iskrcavanje specijalnog policijskog osoblja na teže dostupna područja izvan mreže komunikacija, za službene poslove i druge namjene.

U aprilu prošle godine poslanici Narodne skupštine Republike Sprske su usvojili odluku o kapitalnoj investiciji i dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za nabavku helikoptera u iznosu od 9,4 miliona KM. U cijenu je uračunata i obuka mehaničara, pilota i inženjera Helikopterskog servisa RS za upravljanje i održavanje nove letjelice.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE