• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Odnosi između Srbije i RS u krizi

Srpska demokratska stranka ocijenila je da je sastanak predsjednika Vlade RS Milorada Dodika i predsjednika Srbije Borisa Tadića vaninstitucionalan.

 SDS: Odnosi između Srbije i RS u krizi Izvor: MONDO

SDS posebno zamjera što od Tadića nije zatraženo povlačenje potpisa sa Istanbulske deklaracije "neustavnog, antidejtonskog akta kojim se nanosi šteta i nesagledive političke posljedice po RS".

SDS smatra da je sastanak pokazao da su odnosi između RS i Srbije u krizi i na veoma niskom nivou.

U saopštenju se navodi da predstavnici RS "nisu u stanju da zaštite interese Srpske i izbore se za ravnopravan status u institucijama BiH, koje je u potpunosti uzurpirao Haris Silajdžić".

Iz SDS podsjećaju na posljedice tužbe BiH za genocid protiv Srbije, za koju Predsjedništvo BiH nikada nije donijelo odluku da je pokrene niti je ratifikovalo, već je pokrenuta na osnovu pisma na kojem je stajao potpis tadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH".

SDS ističe da je rukovodstvo RS najavilo da će biti održana sjednica Savjeta o provorenju Sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima RS i Srbije, mada , kako tvrde, ono više ne postoje, te da tokom vladavide SNSD-a u RS i DS u Srbiji nije realizovan nijedan od ranije započetih projekata.

U Aleksandrovcu je u petak održan sastanak premijera RS Milorad Dodika i predsjednika Srbije, kojem prisustvovali i srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić.

Dodik je rekao novinarima nakon sastanka da je sa Tadićem razgovarao o o ekonomskoj saradnji RS i Srbije i saradnji u oblasti energetike, te o političkim temama koje se odnose na sastanak planiran za 2. juni u Sarajevu na kojem je predviđeno prisustvo predstavnika zemalja regiona, EU, SAD, Rusije i Turske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE