• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome je gorivo skupo, a kome jeftino?

Autor mondo.ba

Politička prepucavanja zbog cijena goriva u Republici Srpskoj.

 Kome je gorivo skupo, a kome jeftino? Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama najavljeno je da će u nedjelju u 17 časova vozači protestovati zbog cijena goriva tako što će na trenutak ugasiti vozilo i blokirati puteve.

Kako se priča širila kroz medije reagovala je i novinska agencija SRNA objavivši da je cijena goriva u RS 1 evro i da je to najjeftinije u regionu i Evropi.

Pošto se i ova vijest proširila, predsjednik Republike je takođe reagovao i rekao da gorivo u RS jeste najjeftinije u regionu i da građani ne bi trebalo tek tako da protestuju na ulici već da to uredno najavi

"Ako hoćete da protestujete zbog goriva - onda stanete na benzinsku pumpu i tu izrazite svoje nezadovoljstvo", poručio je Milorad Dodik.

Danas je član Glavnog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić ponovio da je gorivo u Republici Srpskoj najjeftinije u regionu i Evropi, ali je dolio ulje na političku vatru, dodavši da je to "činjenica koja boli SDS".

"SDS ne vidi ništa pozitivno u Republici Srpskoj, ali argumenti ih demantuju. Za njihovu informaciju, gorivo u Srpskoj je 10 odsto jeftinije u odnosu na Federaciju BiH, koju oni vide kao entitet blagostanja", istakao je Ćorić u izjavi za Srnu.

On je pozvao rukovodstvo SDS-a da dođe u Bijeljinu, da sipaju gorivu i da se na licu mjesta uvjere da kolone vozila iz FBiH i Srbije čekaju na benzinskim pumpama na području Semberije, kao i na graničnim prelazima iz Hrvatske i Crne Gore.

"Niko ne dolazi u Semberiju i Republiku Srpsku da kupi gorivo zato što voli da čeka u redu, nego da uštedi, jer je gorivo u FBiH za 10 odsto skuplje u odnosu na Srpsku, u Hrvatskoj za 43, Srbiji 30 i Crnoj Gori za 40 odsto", naglasio je Ćorić.

Nije trebalo mnogo čekati na reakciju SDS-a. Generalni sekretar Srpske demokratske stranke Igor Ostojić rekao je da je "Savezu nezavisnih socijaldemokrata smetalo jeftino gorivo u Republici Srpskoj, pa su zbog toga sa svojim akciznim partnerima iz FBiH odlučili da pokrenu talas poskupljenja".

"SNSD je stranka kojoj smeta jeftino gorivo, a ne SDS. Nije SDS zaključio akciznu koaliciju sa strankama iz FBiH, već je to uradio SNSD. I SNSD je direktno odgovoran za poskupljenje goriva. Kada Nedeljko Ćorić kaže da je gorivo u Republici Srpskoj najjeftinije u regionu, on ga poredi samo sa gorivom u FBiH. Za Ćorića je Federacija BiH, dakle, region", kazao je Ostojić.

Ostojić dodaje da Srpska demokratska stranka razumije Ćorićevu poziciju, jer gorivo za njega nije skupo.

"Ćorić gorivo ne toči iz svoga džepa. On ga plaća sa računa javne ustanove u kojoj je zaposlen. To je novac građana Republike Srpske, a nije novac Nedeljka Ćorića. Zato je za njega sve jeftino. Pozivamo Ćorića da prestane sa lažima i da ne vrijeđa narod ubjeđujući sirotinju da živi dobro. Ako već voli da računa, neka kaže koliko litara goriva za prosječnu platu može da kupi stanovnik Zapadne Evrope, a koliko stanovnik Republike Srpske", istakao je Ostojić.

Hoćete li zaustaviti auto zbog skupog goriva?

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE