• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljen štrajk u Urbanističkom zavodu RS

Radnici Urbanističkog zavoda RS nastavili su generalni štrajk, započet 4. maja, zbog izuzetno teškog materijalnog položaja zaposlenih u ovoj ustanovi.

 Nastavljen štrajk u Urbanističkom zavodu RS Izvor: MONDO

Ovo je u ponedjeljak potvrdio Srni predsjednik Sindikalne organizacije Zavoda Igor Kljajić.

"Jutros je direktorov čovjek otključao ulazna vrata koja su tokom vikenda bila zabarikadirana i mi smo ušli u Zavod gdje smo nastavili generalni štrajk", istakao je Kljajić.

On je rekao da radnici očekuju da se ove sedmice u Zavodu pojavi predstečajni upravnik, s obzirom na to da su radnici ranije pokrenuli predstečajni postupak u Zavodu, a Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS uplatilo 2.500 KM troškova za pokretanje ovog postupka pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci.

Kljajić je naveo da su brave na ulaznim vratima Zavoda zamijenjene, tako da radnici koji su u generalnom štrajku nemaju pristup prostorijama zavoda poslije 16.00 časova i za vrijeme vikenda.

Oko 60 radnika Urbanističkog zavoda RS u Banjaluci stupilo je 4. maja u generalni štrajk zbog izuzetno teškog materijalnog položaja zaposlenih u ovoj ustanovi.

Kljajić je rekao da će generalni štrajk trajati sve dok poslodavac ne ispuni zahtjeve radnika - da im budu isplaćena zaostala potraživanja, da se prekine sa daljim otpuštanjem radnika, da se riješi status preduzeća i da se odustane od prodaje imovine preduzeća.

Većinski vlasnik Urbanističkog zavoda RS je banjalučki biznismen Jovan Vidović, a direktor Urbanističkog zavoda RS je Goran Vajkić.

Poreska uprava RS podnijela je prošle sedmice Okružnom tužilaštvu u Banjaluci izvještaje protiv pet direktora i vlasnika Urbanističkog zavoda zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja u privredi i službeni položaj.

Vlada RS zainteresovana je da u stečajnom postupku kupi Urbanistički zavod RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE