• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Pozitivan razvoj situacije U BiH

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko naglasio je tokom sastanka sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom nedavni pozitivan razvoj situacije koji se u BiH desio u oblasti spoljne politike.

 Incko: Pozitivan razvoj situacije U BiH  Izvor: MONDO

Kao ključni primjer Incko je naveo mjesto BiH u Savjetu bezbjednosti UN, što je veliki napredak, dok drugi primjeri obuhvataju napredak ostvaren u pravcu liberalizacije viznog režima sa EU ili razvijanje odnosa sa NATO-om.

Tokom jučerašnjeg sastanka Incko je dodao da veoma poboljšana atmosfera na zapadnom Balkanu daje priliku svim zemljama u regionu da postignu brži i značajniji napredak, što je prilika koju ne treba propustiti.

"U isto vrijeme izgleda da su se politički jezik i logika unutar BiH ustvari pogoršali", rekao je Incko i dodao da to ima negativan uticaj na sposobnost lidera BiH da postignu dogovore o reformama koje su ključne za evropsku budućnost zemlje.

Incko će u utorak u Vašingtonu imati sastanke sa višim zvaničnicima u Stejt departmentu i Kongresu kako bi razgovarao o situaciji u BiH i izgledima za budućnost.

On će, kako je najavljeno iz OHR-a, reći da hronično političko neslaganje postoji u periodu kada se povećava stopa nezaposlenosti, a životni standard pada, što je posljedica neprovođenja ključnih reformi.

Incko će, takođe, naglasiti da bi na ovogodišnjim izborima moglo doći do porasta broja mladih koji glasaju, te da bi građani mogli imati mogućnost da izaberu programe koji će najbolje odraziti legitimne težnje zemlje za budućnost u EU.             

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE