• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić u Beogradu samo ako može kod Jurišića?

Kabinet Harisa Silajdžića saopštio je da će se njegova posjeta Beogradu biti realizovana kada srpska strana potvrdi i Silajdžićevu posjetu Iliji Jurišiću.

 Silajdžić u Beogradu samo ako može kod Jurišića? Izvor: MONDO

Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH saopštio je rano jutros da je posjeta Silajdžića, koja je bila planirana za danas, odložena zbog kvara motora na Lufhanzinom avionu, kojim je on trebalo da iz Njujorka otputuje za Minhen, a potom za Beograd.

Silajdžićev kabinet je istakao da će planirana posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Beogradu biti realizovana kada se sa srpskom stranom "usaglasi identičan program koji je bio dogovoren i potvrđen".

Navodi se da je protokol Predsjedništva Bosne i Hercegovine rano jutros obavijestio protokol Predsjednika Republike Srbije o nemogućnosti predsjedavajućeg Silajdžića da poleti iz Njujorka i stigne u Beograd, kao i da je predložio da se posjeta odgodi već za naredni dan, 26. maj.

"Protokol Predsjednika Srbije je odgovorio da organizacija posjete tog dana nije moguća, ali da predlažu posjetu za 27. maj.

"Predsjednik Srbije je sutra u Gracu na jednom simpozijumu. Postoji vjerovatnoća da do susreta dođe u četvrtak, ako Silajdžiću bude odgovaralo", rečeno je u kabinetu predsjednika Srbije.

Ambasada Bosne i Hercegovine je potom zatražila usaglašavanje identičnog programa za taj datum koji je srbijanska strana ranije pisano odobrila i potvrdila za današnji dan. No, odgovor na taj upit još uvijek nije stigao", navodeno je u saopštenju.

Organi Srbije, kako je istaknuto, još uvijek nisu odgovorili na zahtjev ambasade BiH da se za četvrtak zakaže posjeta Silajdžića Iliji Jurišiću, iako je ta posjeta ranije bila odobrena.

Jurišić je osuđen na 12 godina zbog "slučaja tuzlanska kolona", napada na pripadnike JNA koji su se povlačili iz tog grada 1992. godine.

Silajdžić ostaje, kako je navedeno, opredijeljen za posjetu Beogradu čim srpska strana odgovori na ovaj zahtjev ambasade BiH u Srbiji, te potvrdi progam koji je zvanični Beograd već ranije pisano odobrio i potvrdio za današnju planiranu posjetu.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE