• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžićev uslov za posjetu Beogradu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić neće doći u Beograd dok program posjete ne bude uključivao i posjetu u zatvoru Iliji Jurišiću.

 Silajdžićev uslov za posjetu Beogradu Izvor: MONDO

 "Zapelo je u programu. Insistiralo se da bude identičan program ranije dogovorenom, koji je predviđao posjetu 25. maja, uključujući i posjetu Iliji Jurišiću",  rekao je Srni ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut.

On je dodao da je u međuvremenu Ministarstvo pravde Srbije stavilo zabranu na posjete zatvorima, ali je od srpske strane traženo da se napravi izuzetak ili nađe neki modus kako bi Silajdžić posjetio Jurišića.

"Mi smo njima poslali mogućnost da se posjeta realizuje na drugom mjestu ili da se napravi izuzetak. Još nismo dobili odgovor, a u Srbiji je na snazi zabrana posjete zatvorima do petka, tako da je malo vjerovatno da će doći do posjete", rekao je Arnaut.

 On je negirao medijske napise da je Silajdžić otkazao posjetu Beogradu, jer mu nije omogućena posjeta Jurišiću, te ponovio da se radilo o kvaru aviona, čiji je let otkazan. Ministarstvo pravde Srbije juče je saopštilo da je privremeno obustavilo iz, kako je navedeno, bezbjednosnih razloga posjete zatvorenicima u Okružnom zatvoru u Beogradu i u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu.

Iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija nije naveden konkretan razlog ovakve odluke, već samo da će posjete biti obustavljene od 25. do 28. maja.              

Štampa je danas objavila da Silajdžić neće u posjetu Beogradu zbog toga što nije dobio dozvolu da u zatvoru posjeti Jurišića, osuđenog za ratne zločine nad vojnicima JNA u "tuzlanskoj koloni".         (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE