• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bišćani: Ili migranti ili dolazimo u Sarajevo

Autor SRNA

Skupština opštine Bihać zatražila je od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara da u roku od sedam dana odredi privremenu lokaciju na koju bi se izmjestili migranti koji borave u tom gradu ili će organizovati proteste u Sarajevu.

 Bišćani: Ili migranti ili dolazimo u Sarajevo Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovo je jedan od zaključaka opštinskih odbornika na današnjoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta. Odbornici su istakli da su nezadovoljni dosadašnjim odnosom i pasivnošću nadležnih institucija o migrantskoj krizi na području Unsko-sanskog kanota.

"Ako bude potrebno, na te proteste će ići gradonačelnik i svi odbornici, a pozvaćemo i građane da nam se pridruže. Tamo ćemo protestovati sve dok ne natjeramo nadležne da rade svoj posao. Proteklih mjeseci smo pokazali visok stepen humanosti i tolerancije, nije bilo mržnje ili ksenofobije prema migrantima, međutim situacija izmiče kontroli i gradske vlasti više nisu u stanju da se samostalno nose s ovim problemom", izjavio je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Policija USK: Treba nam pomoć

USK: Evidentirano 3.507 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Anel Ramić potvrdio je informaciju da je na području ovog kantona evidentirano ukupno 3.507 migranata, a pretpostavlja se da više od 3.000 ilegalnih migranata i dalje boravi na području Bihaća i Velike Kladuše. Oko 700 ih je smješteno na lokaciji nekadašnjeg "Đačkog doma", dok ih skoro 200 boravi u nedovršenoj zgradi "Doma penzionera" u Bihaću.

Gradske vlasti su oformile stručni tim koji će sagledati i utvrditi razmjere ekonomske štete koju je Bihać pretrpio zbog migrantske krize, prenosi RTRS.

Na području Bihaća trenutno boravi 2.026 migranata, dok ih na prostoru Unsko-sanskog kantona ima oko 3.500.

Nadležni u policiji ističu da od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara do sada nisu dobili nikakvu pomoć, nego su tek poslije upornog insistiranja pristali da izmjeste pedesetak migranata koji su pravili probleme u izbjeglički centar u Salakovcu.

Tuča migranata u Bihaću!

"Migranti su do sada na području USK počinili ukupno 18 krivičnih djela, među kojima su najbrojnije krađe. Nažalost, među tim krivičnim djelima je i jedno ubistvo u Velikoj Kladuši. Zbog toga smo i angažovali sve policijske jedinice koje su građanima dostupne i na usluzi 24 sata", istakao je ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Anel Ramić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE