• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Rano za ocjenu specijalnog predstavnika!

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović smatra da je još rano ocjenjivati ulogu eventualnog specijalnog predstavnik za zapadni Balkan.

 Radmanović: Rano za ocjenu specijalnog predstavnika! Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima, nije poznato kakve bi bile njegove nadležnosti.

"Međunarodna zajednica dugo se bavi BiH i nikako da je napusti u naredbodavnom smislu. Sada ima visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU i ne znam šta bi novi uopšte radio. Međutim, ako se Unija za to opredjeljuje, o čemu već dugo ima razgovora, prije konačne ocjene o tome moramo znati šta bi on radio, kakve bi bile njegove nadležnosti i da li je to u svrhu pomoći zemljama zapadnog Balkana ili diktiranja nečega što bi bilo potpuno neprihvatljivo", rekao je Radmanović Srni.

Radmanović je ocijenio da je sadašnja uloga međunarodne zajednice u BiH neprihvatljiva i da je trebalo odavno da bude promijenjena.
Pojedini mediji objavili su, pozivajući se na diplomatske izvore, da će EU nakon današnje konferencije "EU-zapadni Balkan" u Sarajevu, odrediti specijalnog predstavnika za zapadni Balkan, te da su u ovom trenutku najozbiljniji kandidati za tu funkciju bivši visoki predstavnici međunarodne zajednice u BiH Pedi Ešdaun i Miroslav Lajčak.

Prema ovim izvorima, budući specijalni predstavnik za zapadni Balkan zastupao bi Savjet EU, što znači da bi bio dio aparata visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton koja bi ga zvanično i imenovala. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE