• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teroristi planirali napad na Vladu RS

Rijad Rustempašić i ostali optuženi za terorizam planirali su napade na objekte Vlade Republike Srpske (RS).

 Teroristi planirali napad na Vladu RS Izvor: MONDO

Ovo je rekao u Sudu BiH zaštićeni svjedok "N", agent Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) na suđenju za terorizam u slučaju "Rustempašić i drugi".

On je naveo da su planirani i napadi na LOT timove EUFOR-a u BiH, pripadnike jedinica Oružanih snaga BiH koji treba da idu u Avganistan i na neke osobe hrvatske nacionalnosti, te da su to informacije koje su prikupljene od insajdera u grupi Rustempašića, piše "Glas Srpske".

Zaštićeni svjedok "N" još je naveo da se Rustempašić dovodio u vezu sa slanjem optičkih nišana iz Austrije u BiH, a radio je na nabavci specijalističke vojne opreme iz Njemačke u vrijednosti od oko 30.000 maraka.

"Znali smo gdje se sastaju Rustempašići, Handžić i Velić, i njihove namjere. Znali smo da su se obučavali", naglasio je svjedok "N".

Optužnica tereti Rustempašića, Abdulaha Hadžića i Edisa Velića za terorizam i udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te Muhameda Rustempašića, Rijadovog brata, za neovlašćeni promet oružja, vojne opreme i proizvoda vojne opreme.

Rijad Rustempašić je bio osumnjičen za napade na hrvatske povratnike u srednjoj Bosni i podmetanje eksplozivnih naprava. Policiji su poznati i Abdulah Handžić, te Edis Velić, koji su protestovali protiv deportacija osoba koje su nezakonito dobile državljanstvo BiH, ali i na protestima podrške muslimanima u Palestini i Iraku.

Oni su palili američke i zastave evropskih zemalja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE