• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: NVO krive za odlaganje bezviznog režima

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je svima jasno da je BiH mnogo ranije ispunila uslove za viznu liberalizaciju.

 Dodik: NVO krive za odlaganje bezviznog režima Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima, sada se oklijeva zato što su neke nevladine organizacije tražile da se vizni režim za građane BiH prolongira.

"U toku ove godine desiće se vizna liberalizacija, ali druga stvar, daleko važnija a koju takođe treba riješiti jeste činjenica da su EU, odnosno komesari za proširenje, ranije Oli Ren, a sada i Štefan File, jasno poručili da BiH ne može da aplicira za kandidatski status u EU dok je u BiH prisutan OHR", rekao je Dodik.

Dodik je zapitao da li o OHR-u odlučuje Evropa ili BiH i kao cinične okarakteristao poruke da BiH ne može u EU dok je u njoj prisutan OHR‚ a istovremeno ista ta EU neće da ga ukine.

Osvrćući se na samit pod nazivom "EU - zapadni Balkan", Dodik je ocijenio da se u Sarajevu "pokušalo napraviti veliko dostignuće koje to u suštini nije i, mada je skup pompezno najavljivan, on to ni u kom slučaju nije bio".

"Čuli smo da je to neformalni skup, a ne zvanični i ne formalni, i da je imao veoma male dosege koliko je očekivanje bilo. To je bio skup pojedinaca, a ne država i nije imao nikakav zvanični dokument u vidu deklaracije ili rezolucije nego je to bila izjava onog ko je predsjedavao kao neka izjava za štampu", rekao je Dodik sinoć za BN televiziju.

Premijer Srpske je naglasio da treba biti zahvalan Španiji za organizovanje ovog skupa čime je pokazala interes za zbivanja u regionu.

Dodik smatra da treba znati da Evropa, što je i pokazala na samitu u Sarajevu, nije jedinstvena u vezi sa ovim pitanjima i da ima svoje unutrašnje probleme koje ne uspijeva riješiti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE