• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić sa Dafijem o migrantskoj krizi

Autor SRNA

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor Misije USAID-a Piter Dafi razgovarali su danas u Sarajevu o saradnji u oblasti bezbjednosti, a posebno o borbi protiv radikalizma i rješavanju migrantske krize.

 Mektić sa Dafijem o migrantskoj krizi Izvor: Samir Cacan/MONDO
Izvor: Samir Cacan/MONDO


Oni su razmijenili informacije o dosadašnjim aktivnostima i rezultatima projekta deradikalizacije koji se realizuje u više od 15 lokalnih zajednica, sa posebnim fokusom na mlade i borbu protiv radikalizacije putem interneta, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Mektić smatra da je ovaj projekat veoma važan i naglašava da su rezultati na terenu već vidljivi.

On je podržao nastavak ovog programa čiji je cilj upoznavanje mladih o opasnostima, te odvraćanje od radikalnih ideja i djelovanja.

Mektić je upoznao Dafija o mjerama koje se preduzimaju na sprečavanju ilegalnih migracija jačanjem zaštite granice BiH i pronalaženju adekvatnih uslova za boravak migranata koji se nalaze u BiH.

Špirić: Migrantska kriza izmakla kontroli

On je naglasio da je sa predstavnicima lokalnih zajednica u Unsko-sanskom kantonu, osim hotela "Sedra" i objekta "Agrokomerca", dogovorena još jedna lokacija za smještaj migranata i da će se o tome vrlo brzo izjasniti i Operativni štab za pitanja migranata u BiH i Savjet ministara.

Dafi je upoznao Mektića da je u izvještaju o trgovini ljudima BiH nazadovala za jedno mjesto, navodeći da su razlozi za to neprocesuiranje lica koje se bave ovim krivičnim djelima, rad Udarne grupe za pitanje trgovine ljudima, kao i neadekvatno postupanje socijalnih radnika i policijskih službenika u vezi sa prosjačenjem koje često ne tretiraju kao trgovinu ljudima. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE