• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema povećanja budžeta BiH

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da budžet institucija BiH u narednoj godini ne može da bude povećan.

 Nema povećanja budžeta BiH  Izvor: MONDO

Komentarišući jučerašnju ocjenu Savjeta za implementaciju mira (PIK) da bi smanjenje budžeta institucija BiH moglo usporiti njen napredak ka Evropskoj uniji, Dodik je rekao da je međunarodna zajednica sama povećala obim budžeta BiH formiranjem velikog broja agecija i direkcija.

"Ta praksa mora da prestane ove godine i budžet za iduću godinu apsolutno neće moći da bude povećan", rekao je Dodik, dodajući da je finansijska kriza u svijetu svuda smanjila prihode javnih sektora, što nije zaobišlo ni BiH.

Govoreći o najavi raskidanja ugovora Vlade RS sa austrijskom kompanijom "Štrabag", premijer Dodik je rekao da očekuje da će u narednim sedmicama biti pronađena alternativa, čime će se krenuti u dalju realizaciju projekta izgradnje auto-puta Banjaluka- Doboj.

"Teška finansijska situacija u svijetu je dovela do nemogućnosti `Štrabaga` da pribavi sredstva i mi smo se preorijentisali na neke druge destinacije", rekao je Dodik.

Komentarišući izjavu ministra inostranih poslova Kosova Skendera Hisenija da bi BiH uskoro mogla priznati Kosovo, premijer Dodik je rekao da ta izjava nije data u ime BiH i da se to neće desiti "ni u skorijoj ni u daljoj budućnosti".

"BiH ne može priznati nikoga, pa ni Kosovo, dok RS za to ne da saglasnost", rekao je Dodik, dodajući da će RS u tom pogledu pratiti ono što bude radio zvanični Beograd.

Dodik, koji je danas prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana advokature u RS, koju je u Banjaluci organizovala Advokatska komora RS, rekao je da Vlada još nije razmišljala o fiskalizaciji advokatske djelatnosti i da će o tome u narednom periodu razgovarati sa predstavnicima Komore.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE