• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreno pismo SDS-a televiziji B92

Srpska demokratska stranka (SDS) uputila je u nedjelju otvoreno pismo beogradskoj televiziji B92, povodom emitovanja filma "Ponosni na Srpsku".

 Otvoreno pismo SDS-a televiziji B92 Izvor: MONDO

U pismu navodi da javnost u Srbiji treba da zna da je slika stvarnosti u Srpskoj sasvim drugačija od one koja je prikazana u filmu, saopšteno je iz SDS-a.

U pismu upućenom direktoru televizije B92 Veranu Matiću i Informativnoj redakciji ove televizije, SDS navodi da ovaj film "treba da posluži isključivo u predizborne svrhe SNSD-a i Milorada Dodika".

SDS u pismu kritikuje trošenje novca od privatizacije "Telekoma Srpske", privatizaciju Rafinerije nafte u Brodu, izgradnju autoputeva u RS, Administrativnog centra Vlade RS, lokalnih puteva u opštini Srebrenica, investicije "ČEZ-a" u RiTE Gacko i moli televiziju B92 da objavi te činjenice, koje kako kažu, ukazuju na to kakvo je zaista stanje u RS.

"U poslednju godinu i po dana u RS svakog dana bez posla ostaje, u prosjeku, 100 radnika, a procenat nezaposlenih nikada nije bio veći u posljednjih sedam godina. Prvi put u istoriji RS smanjene su penzije onima koji su je stvarali, a borci su u prošloj godini ostali bez boračkog dodatka", navodi se u pismu SDS-a.

SDS smatra da bi Televizija B92 zbog interesa javnosti u RS trebalo da objavi podatak koliko je budžet RS, odnosno poreske obveznike, koštalo emitovanje filma "Ponosni na Srpsku" u zakupljenom terminu ove televizije.

Vlada RS snimila je promotivni film "Ponosni na Srpsku" u kome o izazovima u radu Vlade u protekle četiri i po godine govori premijer RS Milorad Dodik i eksperti iz zemlje i svijeta, kao i građani RS.

U snimanje filma "Ponosni na Srpsku" uloženo je 50.000 KM iz sredstava za promotivne djelatnosti Vlade RS, a film traje 55 minuta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE