• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Stiže Lavrov - stop sporazumu sa USAID-om

Autor mondo.ba

Predsjednik Srpske, Milorad Dodik, na današnjoj vanrednoj pres konferenciji rekao je da je Srpska protiv sporazuma koji je Savjet ministara potpisao sa organizacijom USAID. Dodik je najavio dolazak ruskog šefa diplomatije u Banjaluku.

Predsjednik RS Milorad Dodik potvrdio je da ministar inostranih poslova Rusije, Sergej Lavrov dolazi u Banjaluku u 17. septembra.

On je rekao da će Lavrov boraviti u Banjaluci toga dana od 13.00 časova, te da dolazi na osvještanje kamena-temeljca za srpsko-ruski centar. Dodik je pozvao građane Srpske da dočekaju ruskog šefa diplomatije i podsjetio da je Vlada Srpske obezbijedila tri miliona KM za izgradnju centra.

Dodik je takođe rekao da se protivi sporazumu koji je Savjet ministara postigao sa USAID-om, kojim je prihvaćena "implementacija 8 miliona dolara koji će biti izvan finansijskih okvira u BiH i kojima američka ambasada finansira neke organizacije i medije".

Kako je objavio USAID, Savjet ministara BiH usvojio je “Prijedlog sporazuma o saradnji između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini”.

"Ovim činom, te zvaničnom promocijom i potpisivanjem Sporazuma od strane predsjedavajućeg dr. Denisa Zvizdića i predstavnika NVO koji slijede, pokreće se proces koji će značajno doprinijeti kreiranju boljeg podsticajnog ambijenta za razvoj civilnog društva u BiH. Sporazumom je, između ostalog, predviđeno jačanje kapaciteta Sektora za pravnu pomoć i razvoj civilnog društva Ministarstva pravde BiH te uspostavljanje savjetodavnog tijela Savjeta ministara BiH za saradnju s nevladinim organizacijama. Predstavnici civilnog društva očekuju da će konsekventno usvajanju Sporazuma ubrzo imati priliku da kroz javnu raspravu iskažu svoje stavove i o dokumentu koji će regulisati transparentno finansiranje aktivnosti NVO iz budžeta Savjeta ministara BiH. Ministarstvo pravde BiH će objaviti ovaj sporazum na svojoj web stranici i provesti aktivnosti za njegovo potpisivanje s nevladinim sektorom", objavljeno je na stranici USAID-a.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE