• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drogu niko ne uništava?

Stotine kilograma droge, vrijedne nekoliko desetina miliona KM, godinama se skladište u policiji i sudovim, jer ne postoji pravilnik

 Drogu niko ne uništava? Izvor: MONDO

"Nezavisne novine" pišu da je taj pravilnik je predviđen Zakonom o sprečavanju zloupotreba opojnih droga BiH i Savjet ministara BiH imenovao je Komisiju za droge koja treba da ga izradi, ali to još nije učinila.

U Ministarstvu bezbjednosti BiH kažu da će pravilnik veoma brzo ugledati svjetlost dana.
"Ostalo je još da se usaglase neki stavovi i na nekoj od narednih sjednica, možda već na sljedećoj, treba da se nađe pred Savjetom ministara", rekao je zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić.
Stručnjaci ističu da je Zakon o sprečavanju zloupotreba opojnih droga u koliziji sa ostalim zakonima, jer, prema Zakonu o krivičnom postupku, odluku o uništavanju dokaza donosi sudija i on je jedini koji može narediti uništavanje droge.

"Zakon o sprečavanju zloupotreba opojnih droga donesen je 2006. godine i od tada imamo problem. Pravilnik bilo koje vrste treba da donosi svako ministarstvo za sebe, a uništavanje droge je problematika koja se tiče rada suda, jer on je taj koji odlučuje o tragovima koji se odnose na krivično djelo zaplijenjene droge", kaže načelnik Kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić.
 Vasić je naglasio da je nemoguće jednom sudiji oduzeti nadležnosti koje su mu date Zakonom o krivičnom postupku i istakao da je uništavanje droge u nadležnosti sudova.(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE