• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnice za zločine u Čajniču

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Miluna Kornjače (56), Milorada Živkovića, zvanog Žika (54) i Duška Tadića (46) za zločine.

 Optužnice za zločine u Čajniču Izvor: MONDO

Iz Tužilaštva saopšteno je da se sva trojica optuženih, koji su rođeni i nastanjeni u opštini Čajniče, nalaze se u pritvoru.

Optuženi se terete da su u vrijeme rata u BiH od polovine aprila do kraja maja 1992. godine, učestvovali u opštini Čajniče u širokom i sistematičnom napadu na civilno muslimansko stanovništvo.

Prema optužnici, u tom periodu Kornjača je bio komandant paravojne jedinice "Plavi orlovi", Živković načelnik Stanice javne bezbjednosti Čajniče i član Kriznog štaba opštine Čajniče, a Tadić pripadnik paravojne jedinice "Plavi orlovi".

U optužnici se navodi da su oni učestvovali u protivpravnom lišavanju slobode civilnog bošnjačkog stanovništva i "učestvovali u ubijanju 11 zatvorenih bošnjačkih civila u Lovačkom domu na Mostini pucanjem iz automatskih pušaka i aktiviranjem ručnih bombi kroz prethodno otvorena vrata".

Uporedo sa optužnicom, Tužilaštvo BiH je uputilo i prijedlog za produženje pritvora osumnjičenima. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE