• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić optužuje, SNSD najavljuje tužbu

Autori mondo.ba Autori SRNA

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je da vlast u Republici Srpskoj "priprema incidente teškog karaktera za izbore".

 Mektić optužuje, SNSD najavljuje tužbu Izvor: MONDO/Žarko Marković
Izvor: MONDO/Žarko Marković
"Za ove izbore vlast priprema incidente teškog karaktera koji neće ići daleko od pokušaja ubistava kada se Banjaluka psihološki slomi. To su pouzdane informacije. Poručujem građanima Banjaluke koja se želi disciplinovati metalnim šipkama, da se ne boje, da su ovo najobičniji jadni miševi i da su ovo njihovi posljednji trzaji", ustvrdio je Mektić, prenosi N1.


"Postoje osnovana saznanja da vlast i dalje sprema atmosferu linča, da će se ovo nastaviti".

On je naveo da se "priprema dovođenje raznih kriminalaca da se Banjaluka utjera u strah". Govorio je i o slučaju napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

"Išli su sa namjerom da ga liše života. Stvar je spasila samo činjenica da je uspio da poziva u pomoć, da je bio pred ulazom svoje zgrade, da su stanari izašli i na taj način izvukao živu glavu", kaže Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH kaže da se novinari targetiraju, crta im se meta na glavama i da počinju da stradaju ljudi.

"Ova vlast se u ovom momentu isključivo okomila na Banjaluku jer pretpostavka je da je Banjaluka okrenula leđa ovoj vlasti nakon što je stotinu puta izvarana do te mjere da su neka sela postala značajnija i veći brendovi od same Banjaluke. Bilo vam je poznato kad su navijači `Borca` nezadovoljni nekim odlukama, a pokušali da se organizuju, uletjela kriminalna banda i pretukla tu djecu. Vi ovdje ne smijete da mislite svojom glavom. Ovo je uništilo i izdalo RS", kazao je Mektić.

"Ne može tako, ovo mora da prekine, ovdje se narodu utjeruje strah u kosti i ovo što se događa, ovo je dio isplanirane harange vlasti, posebno na Banjaluku. O tome raspolažem veoma pouzdanim informacijama. Treba Banjaluci ustjerati strah u kosti zato što je počela da misli glavom", kazao je Mektić, a prenijela N1.

KOVAČEVIĆ: OČEKUJEMO ISTRAGU PROTIV MEKTIĆA

SNSD očekuje od nadležnog tužilaštva da će po službenoj dužnosti pokrenuti istragu u vezi sa optužbama ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da vlast u Republici Srpskoj za predstojeće opšte izbore priprema incidente teškog karaktera s ciljem, kako kaže, disciplinovanja Banjaluke u kojoj gubi podršku", rekao je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

"Ako on ima pouzdane informacije, kako tvrdi, o bilo kakvom nasilju koje će da se dogodi u Banjaluci ili Srpskoj, tužilaštvo na to mora da reaguje i on mora da podijeli te informacije sa javnošću u Srpskoj", istakao je Kovačević u izjavi Srni.

Kada je riječ o njegovim tvrdnjama da vlast u Srpskoj želi da izazove bilo kakvu vrstu incidenta ili haosa, dodao je Kovačević, to je potpuna izmišljotina i svima u Srpskoj je jasno da to vlast nikada nije uradila, niti bi pribjegli takvim metodama u budućnosti.

On je konstatovao da je javnosti u Srpskoj dosta likova na političkoj sceni poput Mektića i retorike kakvu on nameće, te da će građani Srpske to jasno iskazati na izborima 7. oktobra.

"Apsolutno je smiješno da neko iz SDS-a tvrdi da mi u SNSD-u imamo strah od Banjalučana. SNSD je najpopularnija stranka u Banjaluci unazad skoro dvadeset godina, a Mektić dolazi iz stranke koja u ovom gradu ima samo jednog odbornika. Čak i ljudi koji su u posljednjem periodu jedini dobijali određeni broj glasova u SDS-u u Banjaluci, napustili tu stranku", podsjetio je Kovačević.

On je dodao da je "Mektić potpuna štetočina po interese Srpske, neko čija je retorika i djelovanje konstantno negativno usmjereno po interese Srpske".

Mektić je, naglašava Kovačević, kreirao i izmišljenu priču da u Srpskoj postoje navodne militarističke formacije koje finansira Rusija i na osnovu takve izmišljene priče nanio je nepopravljivu štetu ugledu Srpske.

"I ovo što se danas dešava sa ruskim književnikom Zaharom Prilepinom samo potvrđuje na koji način oni žele da naštete odnosima Srpske i Ruske Federacije, a do toga neće doći i ti odnosi će biti dobri i u budućnosti, što će biti dodatno potvrđeno već 17. septembra, kada će u Banjaluku, na poziv predsjednika Srpske Milorada Dodika doći ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov", naglasio je portparol SNSD-a.

Kovačević je istakao da će tom prilikom i Dragan Mektić, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i ostali iz Saveza za promjene, koji su zajedno sa svojim sarajevskim partnerima uveli sankcije ruskim građanima, morati mnogo toga da objasne.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE