• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Puna privrženost Dejtonu

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović izjavio da je Savjet za saradnju RS i Srbije u utorak u Banjaluci iskazao punu privrženost Dejtonskom sporazumu

 Kuzmanović: Puna privrženost Dejtonu Izvor: MONDO

Savjet za saradnju Republike Srpske (RS) i Srbije iskazao je danas punu privrženost Dejtonskom sporazumu i njegovim odredbama da je BiH složena država i međunarodni subjekt sa RS kao visoko decentralizovanim državotvornim entitetom i da je Srbija garant opstanka statusa RS i BiH.

"Privrženost Dejtonu znači i to da nema drugog puta osim puta ka Evropskoj uniji i aktivnoj regionalnoj saradnji i pozdravljamo takvu politiku Srbije i njenog predsjednika Borisa Tadića", izjavio je predsjednik Srpske Rajko Kuzmanović na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Savjeta.

On je naveo da je današnja sjednica prevazišla sva očekivanja, jer Savjet čini šest članova - predsjednici RS i Srbije, njihovi šefovi kabineta i premijeri RS i Srbije - dok su današnjoj sjednici prisustvovale dvije vlade, odnosno 24 učesnika razgovora o pitanjima koja su od obostranog interesa.

"Razmotrili smo mnoga pitanja o dosadašnjoj saradnji. Ona je u stalnom usponu, veoma je dobra i nije nijednog momenta zakazala", ocijenio je Kuzmanović.

Predsjednik RS je naveo da je Savjet razmotrio prioritete za naredni period i analizirao politička, socijalna i ekonomska pitanja.

"Razmotrili smo brojna ekonomska pitanja, ali smo dali akcenat energetici, infrastrukturnim projektima, obrazovanju, kulturi i zdravstvu", rekao je Kuzmanović.

Predsjednik RS je najavio da će Savjet i ubuduće raditi za dobrobit i jednih i drugih i da bi naredna sjednica trebalo da bude održana u Beogradu.

Sjednici Savjeta prisustvovali su srpski ministri finansija, rudarstva i energetike, prosvjete i zdravlja Diana Dragutinović, Petar Škundrić, Žarko Obradović i Tomica Milosavljević, kao i nekoliko ministara Republike Srpske.

Savjet za saradnju konstituisan je na osnovu Sporazuma o specijalnim, paralelenim odnosima RS i Srbije i čine ga predsjednici i premijeri RS i Srbije.

Sporazum o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između RS i Srbije potpisan je u Banjaluci 26. septembra 2006. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE