• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Određena delegacija za Samit u Istanbulu

Predsjedništvo BiH je usaglasilo platformu i odredilo delegaciju za Samit šefova država i vlada koji će biti održan 23. juna u Istambulu.

 Određena delegacija za Samit u Istanbulu Izvor: MONDO

"Delegaciju BiH na ovom skupu predvodi predsjedavajući Predsjedništva Bih Haris Silajdžić kao što je uobičajeno kada je riječ o multilateralnim skupovima. Predsjedništvo je usaglasilo platformu, odnosno da se SEECP može proširiti sa Slovenijom koja je za to podnijela zahtjev i da će BiH podržati kandidaturu Makedonije za predsjedavajućeg SEECP-a 2011-2012. godine", rekao je Radmanović.

Prema njegovim riječima, platforma je usaglašena uz uvažavanje različitih mišljenja članova Predsjedništva BiH.

"Siguran sam da van platforme neće biti nastupanja i da će istupanje predsjedavajućeg Silajdžića biti u skladu sa platformom koju smo danas usaglasili", rekao je Radmanović

U Istambulu se u isto vrijeme održava skup "Kulturni koridori" UNESKO-a na kome će učestvovati ista delegacija koju je Predsjedništvo BiH odredilo za skupu SEECP-a.

"Na današnjoj sjednici je dogovoreno da delegaciju BiH tokom dvodnevne zvanične posjete 19. juna ove godine Kuvajtu predvode predsjedavajući Silajdžić i član Predsjedništva Željko Komšić", dodao je Radmanović.

Radmanović je rekao da je Predsjedništvo BiH danas zaključilo da je potrebno obaviti posebnu raspravu o odnosima u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

"Predsjedništvo BiH nije raspravljalo o istambulskoj deklaraciji, jer je riječ o dokumentu koji je nevažeći i koji ne proizvodi nikakvo pravno i političko dejstvo za BiH i koje je prihvaćeno bez saglasnosti Predsjedništva BiH", rekao je Radmanović, odgovarajući na pitanja novinara.

Govoreći o tome da li će pred Ustavnim sudom BiH pokrenuti spor u vezi sa neusaglašenim istupanjima članova Predjednišva BiH, Radmanović je rekao da se na tom pitanju trenutno radi.

"To je pitanje koje pominju oni koji istupaju neusaglašeno. I stvar je da li Ustavni sud BiH može nešto tu da uradi. Ako se procijeni da se na intervenciju Ustavnog suda nešto može popraviti onda će se pokretati i takva stvar, mada lično nisam siguran", rekao je Radmanović

Govoreći o prijedlogu rezolucije Savjeta bezbjednosti UN u kojima se govori o dodatnim sankcijama Iranu, Radmanović je rekao da je stav Predsjedništva BiH poznat od ranije.

"Ukoliko pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti BiH plus Njemačka prihvataju rezoluciju i kada vidimo kakva je rezolucije i da li predstavlja korak ka smirivanju stanja, onda će BiH glasati za takvu rezoluciju", rekao je Radmanović.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici donijelo odluku o davanju agremana ambasadorima Kine, Albanije, Avganistana, Novog Zelanda i Kanade.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE