• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Diplomate se žale na očajne plate

Zaposleni u Misiji BiH pri UN i u Ambasadi BiH u Ankari upozorili ministra inostranih poslova BiH da će zbog očajnih plata ''spakovati kofere''

 Diplomate se žale na očajne plate Izvor: MONDO

Ambasador pri Misiji UN Ivica Barbalić u pismu Alkalaju tvrdi da on i saradnici nemaju šta da jedu i da im preti izbacivanje iz stanova zato što ne mogu platiti kiriju, piše ''Pres''.

Barbalić je istakao da je osnovni faktor pada standarda zaposlenih u ovoj misiji neusklađenost plate sa troškovima života, dodajući da od mizernih plata ne mogu plaćati visoke stanarine, jer je rast dolara u odnosu na KM drastično snizio njihov standard.

Ambasador BiH u Ankari Dragoljub LJepoja skrenuo je pažnju Alkalaju da Ambasada ne može funkcionisati sa mjesečnom dotacijom od 17.467 evra, dodajući da je Ambasada u očajnom stanju, neokrečena i zapuštena i gotovo svoj tehnici je istekao rok trajanja.

On je naveo da su - konstantno povećanje cijena usluga i materijala u Turskoj, inflacija, pad vrijednosti evra i jačanje turske valute - parametri koji nužno nalažu preispitivanje odobrenih sredstava i povećanje mjesečne dotacije na iznos od 23.000 evra.

 Izvori lista navode da je stanje u većini Ambasada već nekoliko godina očajno i da su očekivani vapaji iz NJujorka i Ankare, kao i da su posebno zanemarene ambasade sa Srbima na čelu. (MONDO)

 Zamjenica ministra Ana Trišić-Babić istakla je da već dvije godine upozorava Alkalaja na probleme u funkcionisanju Misije u UN, naglašavajući da je riječ o lošem planiranju budžeta. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE