• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Štrabag" nije ispunio uslove

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da "Štrabag" nije ispunio uslove za početak izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj koji je bio najavljen za 1. juli.

 "Štrabag" nije ispunio uslove Izvor: MONDO

"Ako "Štrabag" ne obezbijedi finansijska sredstva i odustane od ovog ugovora, interesa za taj posao ima, a Vlada je spremna i odlučna da u toku ove godine otpočne izgradnju tog dijela autoputa", rekao je Čubrilović "Glasu Srpske".

On je dodao da bi dionica autoputa Banjaluka - Gradiška trebalo da bude završena u septembru, bez Mahovljanske petlje i mosta na Savi.

"Važno je da se Mahovljanska petlja osposobi da može da prihvati saobraćaj na autoputu od Klašnica do Gradiške i izvođač radova se obavezao da će dati prioritet tom kraku petlje kako bi se saobraćaj mogao nesmetano odvijati. Gradnja mahovljanske petlje počela je prije nešto više od mjesec i radovi se odvijaju planiranom dinamikom", rekao je Čubrilović.

Govoreći o "talgo" vagonima, čija je promotivna vožnja na prugama BiH obavljena prije dva dana, Čubrilović je naglasio da su njihovu bezbjednost u pitanje dovodili laici, a ne stručnjaci, podsjećajući da oni saobraćaju u mnogim zemljama Evrope i u Americi.

"Ti vagoni su neophodni, jer kada uspostavimo saobraćaj sa razvijenim evropskim zemljama, oni će moći nesmetano da se kreću na njihovim prugama", naveo je Čubrilović.

On je dodao da se trenutno se radi remont dijela pruge između Jošavke i Doboja vrijedan 33 miliona evra.

"Pripremili smo i novi projekat vrijedan oko 160 miliona evra. Pregovaramo sa češkom vladom da dođemo do tih sredstava, što će, nadamo se, biti dogovoreno u idućih mjesec do dva, kako bismo ušli u nove tendere za remont preostalog dijela željezničkih pruga u RS, kojih ima oko 400 kilometara", istakao je Čubrilović.

Kada su u pitanju avioni za "Skaj Srpsku", Čubrilović je kazao da u ovom trenutku ta nabavka neće biti obavljena zato što se nije mogla obezbijediti drugi kredit osim komercijalnog koji je skup.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE