• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakupci jedanaesti dan pred Vladom: Čekajući Dodika...

Zakupci sa dobojske pijace 11 dana protestuju u parku "Mladen Stojanović" , u blizini zgrade Vlade RS nadajući se da će ih primiti premijer.

 Zakupci jedanaesti dan pred Vladom: Čekajući Dodika... Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja trgovaca pijace Doboj Vaso Kuprešak rekao je da zakupci iz Doboja peti put dolaze u Banjaluku da traže pomoć od Vlade RS, te da ih u ovih 11 dana niko nije primio.

"Tražimo da nam se otpečati stara buvlja pijaca u Doboju i da se zapečati novoizgrađeni objekat u njenoj blizini, u koji smo trebali preći, jer on nema potrebnu dokumentaciju i nelagalno je sagrađen", pojasnio je Kuprešak. On je istakao da zakupci moraju istrajati u svojim protestima, jer nemaju drugog izbora.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik primio je 30. marta predstavnike zakupaca sa dobojske buvlje pijace koji su tražili od Vlade da im se omogući rad na buvljoj pijaci u Doboju ili da im opština Doboj vrati 102.000 KM koje su u oktobru prošle godine uplatili za izdavanje urbanističke, građevinske i upotrebne dozvole.

Dodik je tada nazvao načelnika opštine Doboj i rekao mu da otpečati buvljak.
Urbanističko-građevinski inspektor Administrative službe opštine Doboj 28. jula prošle godine donio je rješenje o zabrani korištenja objekta buvlje pijace i njegovo pečaćenje do pribavljanja potrebne dokumentacije - urbanističke saglasnosti, odobrenja za građenje i upotrebne dozvole, koje vlasnik buvljaka "Autokomerc" nije izvršio, bez obzira što prodavci imaju odgovarajuće dozvole za rad.

Pečaćenje stare buvlje pijace u Doboju prouzrokovalo je burno reagovanje zakupaca tezgi, koji su 30. septembra prošle godine počeli sa mirnim protestima, prvo ispred objekta pijace, zatim ispred zgrade opštine u Doboju, da bi 27. marta, nastavili protest isped zgrade Vlade RS, a 30. marta razgovarali sa premijerom Dodikom. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE