• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Cvijanovićeva i Govedarica tvrde da pobjeđuju

Autor mondo.ba

Birači u Republici Srpskoj na Opštim izborima u BiH 2018. godine biraju novog predsjednika Republike Srpske.

 Izbori za predsjednika Republike Srpske NSRS predsjedništvo BiH 2018 rezultati izjave  Izvor: MONDO

KLIKOM NA OVAJ LINK pratite najnovije REZULTATE IZBORA

Vukota Govedarica, a nakon njega i SNSD još jednom su se obratili medijima i oba suprotstavljena politička bloka tvrde da pobjeđuju na izborima za predsjednika RS.

00.55 - Željka Cvijanović proglasila je izbornu pobjedu ističući da je na osnovu 74 odsto prebrojanih glasova u odnosu na protivkandidata Vukotu Govedaricu u prednosti od skoro 30.000 glasova.

"Ja imam 226.797 glasova, a Govedarica 198.239 i to je prednost od 28.558 što je nedostižno", rekla je Cvijanovićeva i dodala:

"Koliko je to nedostižno ja ću objasniti ilustracijom od prije četiri godine. Tada sam ja izgubila za 6.000 a sada imam 28.000 i mi ne govorimo o trećini prebrojanih glasova kao naši protivnici već o 74 posto prebrojanih glasova", istakla je Cvijanovićeva.

00.44 - ''Na osnovi više od jedne trećine prebrojanih glasova, imam prednosti od 4.400 glasova. Ono što me svakako posebno raduje jeste trend rasta u Banjaluci. U gradu Banjaluka u užem dijelu grada imamo itekako značajnu prednost. Dobio sam prednost u većim gradovima u RS", izjavio je Vukota Govedarica u svom prvom obraćanju medijima u izbornoj noći.

00.29 - "Vukota Govedarica ima oko 4.000 glasova prednosti u odnosu na Željku Cvijanović u Banjaluci, a vodi i u drugim velikim sredinama kao što su Bijeljina i Doboj", rekao je Milan Miličević, šef izbornog štaba SDS.

23.43 - "Od 50 odsto prebrojanih glasova, Željka Cvijanović osvojila je 54.1 odsto", izjavio je Milorad Dodik.

23.07 -  "Za predsjednika RS, prebrojano je 15 odsto glasova, Željka Cvijanović je osvojila 52 odsto glasova, Govedarica 48 posto", kaže Igor Radojičić, ispred GO SNSD u Banjaluci.

21.04 - "Imamo pet odsto prebrojanih glasova za predsjednika RS i da naš kandidat Željka Cvijanović ima 56 odsto glasova", kaže Radovan Kovačević portparol SNSD.

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je čak 37 kandidatura za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.  

Predsjednika i potpredsjednike Republike biraju građani neposredno i glasanjem na vrijeme od četiri godine. Isto lice može biti izabrano za predsjednika i potpredsjednika Republike najviše dva puta uzastopno.

Opšti izbori 2018: GLASANJE, REZULTATI, IZLAZNOST...

Predsjednik Republike i potpredsjednici Republike direktno se biraju s liste kandidata za predsjednika Republike Srpske, tako što je za predsjednika izabran kandidat koji ostvari najveći broj glasova, a za potpredsjednike su izabrani kandidati iz druga dva konstitutivna naroda koji imaju najveći broj glasova iza izabranog predsjednika Republike.

Glavni favoriti za predsjednika RS na ovim izborima su kandidatkinja koalicije SNSD-DNS-SP i aktuelna predsjednika Vlade RS, Željka Cvijanović i kandidat Saveza za pobjedu RS, Vukota Govedarica.

Govedarica je glasao jutros oko 9 i 30 časova u Gacku, u Osnovnoj školi “Sveti Sava“ u ovom gradu.

Željka Cvijanović glasala je danas u 10:30 u Školi za slušno oštećene u Banjaluci. 

Izvor: MONDO kolaž

Izborom novog predsjednika Republike Srpske, svoj mandat, drugi za rednom, završava predsjednik Milorad Dodik koji je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dosadašnji predsjednici Republike Srpske bili su: Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Nikola Poplašen, Mirko Šarović, Dragan Čavić, Milan Jelić, Rajko Kuzmanović i Milorad Dodik.

Izbori za Predsjedništvo BiH (UŽIVO)

Još iz INFO

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

E, moj Ratnice stvorili ste vi uslove nekolicini da se bogati. Ovo naroda sto ostane ovdje moze da se ogradi u tor, da nastavi da bleji i ceka mrvice.

Loox

Mislim da niko pametan nije glasao za Zeljku...Vrijeme da se pakuje kofer

Pljas

Bravo ratnice, znaci za ovo ste se vi borili!? Sad pravac na aut. stanicu i masi ljudima. Sta mladi znaju bitno da je Zeljka pobijedila da sve probleme rijesi koje nije stigla za ovih... ni ne znam vise koliko godina.

Xy

@Pljas Proklinjace nas nasa djeca. Umjesto da grade svoju drzave, moraju u tudjoj da budu gradjani xx reda.

Hh

Sto ne kaza da je dosta izdajnicke poltike i dodvoravanja SDS-g dosta.Narod i vidi i zna.

MONDO REPORTAŽE