• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISIS pozvao na likvidaciju Zukorlića

Autor mondo.rs

Na portalu "Rumi", koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, jednog od lidera muslimana iz Raške oblasti.

 ISIS pozvao na likvidaciju Zukorlića Izvor: MONDO Sivački Goran

Izvor: MONDO Sivački Goran

Narodni poslanik i član Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije, Muamer Zukorlić, dobio je službeno obezbeđenje zbog pretnji likvidacijom, koje mu je putem društvenih mreža uputila teroristička organizacija ISIS (tzv. Islamska država).

Proteklih godina spisak štićenih osoba je prepolovljen, ali je Zukorlić jedan od retkih koji su dodati na spisak, a povod za obezbeđenje je - poziv na njegovu likvidaciju, pišu beogradski mediji pozivajući se na neimenovani izvor.

Na portalu "Rumi", koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, ali i još nekoliko verskih autoriteta iz Bosne i Hercegovine.

"Pretnje Zukorliću nadležne srpske službe su ozbiljno shvatile, zato je i dobio službeno obezbeđenje. Pitanje je do kada će ono trajati jer u većini slučajeva je mnogo lakše dati nekome obezbeđenje nego ga posle povući. Takva odluka povlači veliku odgovornost, pošto se i donosi na osnovu ozbiljnih procena. Druga je stvar što neki obezbeđenje shvataju kao statusni simbol pa te ljude koriste i kao nosače", navodi neimenovani izvor "Blica".

Kako list navodi, ovu informaciju je potvrdio i sam Zukorlić.

"Obezbeđenje sam dobio zbog ugrožene bezbednosti, zbog pretnje ubistvom ISIS-a. Preteći video klip objavljen je putem Facebooka", rekao je Zukorlić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE