• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić i Govedarica neće na kafu kod Dodika

Savez za pobjedu pokazao je na današnjoj konferenciji za medije podijeljenost oko daljeg učešća u zakonodavnoj vlasti u RS i BiH.

 Ivanić i Govedarica neće na kafu kod Dodika Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i Draško Stanivuković (PDP) su poručili da nemaju namjeru ući u parlamente, dok su iz SDS-a i NDP-a to ocijenili kao „ishitrene poteze“.

- Nemam namjeru ući u parlament dok se sve ne rasčisti i dok ne budemo imali fer i pravedno društvo. U takvim parlamentima nećemo raditi. Institucije su toliko urušile zemlju da je jedina slobodna teritorija Trg Krajine. Od danas ćemo na toj slobodnoj teritoriji i mi biti u sve većem broju - poručio je danas Branislav Borenović, predsjednik PDP-a. 

Lider SDS-a Vukota Govedarica nije se danas složio sa ovakvim potezom, niti odgovorio konkretno da li će i oni „bojkotvati“ parlamente. Poručio je da prvo čeka da vidi šta će, povodom zahtjeva opozicije iz RS za ponovnim brojanjem glasova, utvrditi CIK BiH, te podvukao da se ne treba reagovati „ishitreno“.

- Za bilo koju vrstu odnosa koji ćemo uspostaviti u ovom momentu ne mogu govoriti, za to treba rasprava – poručio je Govedarica.

Čavić je kazao da je „najlakše ispucavati političke parole“.

- Ne mogu u ovom trenutku iznosti takve stavove i dati ad hoc odgovor. To će utvrditi organi stranke - kazao je Čavić.

Stanivuković, koji je dobio najveći broj pojedinačnih glasova za NSRS, kazao je da on neće ući u skupštinu RS i istakao da to nisu „ad hoc reakcije“.

- Ko uđe tamo priznao je laži, ubistva, prevare i sve što ne valja. Idemo na Trg, ostajemo uz „Pravdu za Davida“. Ne interesuju nas plate. Bićemo ispred parlamenta. Ako ima šator na Trgu, može biti i ispred skupštine – kazao je Stanivuković.

Opozicionari su bili jednoglasni da Mladen Ivanić i Vukota Govedarica neće danas otići na kafu i razgovor kod predsjednika RS Milorada Dodika. 

- Nemam namjeru da sjedim i pijem kafu sa čovjekom koji je na čelu režima i koji je od SDS-a pokušao da napravi terorističku organizaciju. Stavio nam je teret obojene revolucije, krvave scenarije, prijetio, a na kraju i od porodice Dragičević napravio neprijatelje RS. Čuo sam se Ivanićem, mi ćemo se vidjeti danas, a ako negdje trebamo otići, to je trg gdje ćemo da porazgovaramo sa Davorom Dragičevićem– kazao je Govedarica.

On je iznio i podatak da je broj nevažećih listića od juče povećan za hiljadu i po, te da ih je u RS ukupno oko 44.000.

- Nevažeći mogu itetako da utiču na izborni rezultat. Nama je oteta izborna pobjeda i poništena volja naroda – rekao je Govedarica.

On je predložio i da se vreće sa glasovima ponovo otvore i prebroje i to uz direktni prenos na RTRS-u.

Komentarišući prijedloge Obrena Petrovića (SDS) o mogućnosti stvaranja „velikosrpske koalicije“, njegov stranački šef Govedarica je kazao da je to samo Petrovićev stav, a da može biti konačan samo kada stranački organi definišu odluku. 

- Ja sam legalista, ali sa ljudima koji su napravili takvu brutalnu prevaru naroda, ne vidim ozbiljan način da se može sjesti i razovarati. Sa diktatorima nema razgovora – podvukao je Govedarica.

Dragan Čavić (NDP) je izjave Zdravka Krsmanovića (NDP) o tome da u SzP-u trebaju priznati poraz, ocijenio kao njegove lične kvalifikacije iza kojih ne stoji stranka.

Branislav Borenović (PDP) je još jednom podvukao da ne prihvataju i ne priznaju izborne rezultate.

- Spreman je dopis kojim tražimo ponovno brojanje za sve nivoe. Nemamo dilemu da postoji osnov za osporavanje izbora – istakao je Borenović.

(B.S.)

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ahila

Dva politicara u RS ,minorna i bez imalo harizme.Govedarica vodi.

???

Pa ljudi moji Govedarica,Borenović,Stanivzković i još par pojedinaca bi da izazovu građanski rat,oni bi da ide srbin na srbina.

Dalibor

@??? Mozda previse pratite rezimske medije, pretjerujete. Oni samo nemaju kapaciteta da se izbore za gubitkom izbora i pokusavaju ostati na povrsini vode ove ustajale bare koja se zove politika u Republici Srpskoj. Nece krenuti srbin na srbina, ne brinite.

MONDO REPORTAŽE