• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedna žrtva epidemija gripa

Autor SRNA

Pacijent starije životne dobi preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

 Grip u RS epidemija umrli Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

  "UKC je prijavio Institutu za javno zdravstvo da je još jedan pacijent, koji je bio pozitivan na virus gripa A/H1/pdm09, preminuo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije. Osoba je bila starije životne dobi i imala više komorbiditeta hroničnih nezaraznih bolesti", navedeno je u saopštenju.

U Institutu za javno zdravstvo su istakli da im je iz bolnica u Srpskoj prijavljeno da su u prve tri nedjelje 2019. godine zbog teških akutnih respiratornih infekcija hospitalizovane 74 osobe.

"Od pacijenata koji su testirani, 33 su bila pozitivna na virus A/H1/pdm09, dok je jedan pozitivan uzorak bio sa primarnog nivoa zdravstvene zaštite iz grupe oboljenja sličnih gripu", istakli su u Institutu.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

U toku je, kako je saopšteno, prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj za četvrtu nedjelju 2019. godine koji će javnosti biti dostupni početkom sljedeće sedmice.

Još tri pacijenta preminula su ove sedmice u bolnicama u Banjaluci i Nevesinju od posljedica akutne respiratorne infekcije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Daca

Stanje je alarmantno..nece da objave..ljudi cuvajte se

Cv

Bravo doktori izdravstvene ustanove.Svaka čast što se dobro borite da uništite ljude,na svaki način.

MONDO REPORTAŽE