• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas je Dan boraca Republike Srpske

Autori mondo.ba Autori SRNA

U Republici Srpskoj danas se obilježava Dan boraca Republike Srpske.

 Dan boraca VRS Milorad Dodik Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.

Povodom Dana boraca Boračka organizacija grada Banjaluka organizuje prijem za 20 lica iz boračkih kategorija kojima će biti dodijeljena jednokratna novčana pomoć.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim nekadašnjim pripadnicima vojske Republike Srpske povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

"Svim borcima Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka. Uloga i značaj koji su borci imali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske su nemjerljivi i trajno zapisani na stranicama istorije srpskog naroda.  Za sve nas u Srpskoj ovo je dan kada se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjećamo onih koji su, vođeni časnim i patriotskim ciljevima, za slobodu koju danas uživamo dali ono najvrednije što su imali. Njihova žrtva nas obavezuje da jačamo i gradimo Republiku Srpsku i njene institucije, kao i da, u saradnji sa svim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, nastavimo da radimo na rješavanju problema boračke populacije i daljem poboljšanju njihovog položaja u društvu“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim borcima Republike Srpske Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, naglasivši da bez njihove borbe i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda.

"Posebnu zahvalnost iskazujem onima koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku. Neka im je vječna slava i hvala, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da njegujemo sjećanja ne borce koji su nam donijeli slobodu, mir i Republiku Srpsku kao garant našeg opstanka", istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da srpskim borcima dugujemo vječno poštovanje i zahvalnost, jer su mnogi od njih za najuzvišeniji ideal, slobodu otadžbine i potomaka, dali najvrednije što su imali - život.

"Naša je dužnost i obaveza da se čuvaju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i njeguju sjećanje na žrtvu palih boraca koju su podnijeli vođeni časnim i plemenitim ciljevima", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da uz najbolje želje čestita praznik svim srpskim borcima uz poruku da se nikada ne smije zaboraviti njihova herojska borba.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE