• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci će obučavati policajce u BiH

Autor mondo.ba

Treneri iz Ambasade SAD i Evropske komande specijalnih snaga vojske SAD u narednim danima organizovaće će niz vježbi koje će se fokusirati na interoperabilnost policijskih službenika u Bosni i Hercegvoini.

 Amerikanci će obučavati policajce u BiH Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Kako je najavljeno u obuci će učestvovati pripadnici specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), te ministarstva unutrašnjih poslova FBiH i Republike Srpske, piše Radiosarajevo.ba.

Obuka će se fokusirati na ispravno prikupljanje i rukovanje dokazima, poboljšanje međuagencijske saradnje i komunikacije, zaštitu civila i policijskih službenika, te primjenu odgovarajućih taktika u sprovođenju zakona.

Američka ambasada redovno učestvuje, s lokalnim partnerima, u vježbama reagovanja u kriznim situacijama, uključujući i simulacije krizne situacije u stvarnom životu, kako bi bh. institucijama pružila korisnu, praktičnu obuku s ciljem jačanje vladavine prava i poboljšanja sigurnosti za građane.

Te vježbe, uz posjete visokih vojnih oficira SAD-a, ukazuju na stalnu predanost Vlade SAD-a saradnji sa bezbjednosnim institucijama na svim nivoima u BiH, saopšteno je danas iz Ambasade SAD-a u BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE