• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIP BiH: Bez saglasnosti za obilježavanje 1. marta

Autor SRNA

Ne postoji zakon koji definiše 1. mart, niti bilo koji drugi datum, kao praznik na nivou BiH koji bi trebalo da se obilježava u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, saopšteno iz MIP BiH

 MIP BiH: Bez saglasnosti za obilježavanje 1. marta Izvor: Samir Cacan, MONDO
Izvor: Samir Cacan, MONDO

Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH nije izdalo nijednu saglasnost za organizovanje obilježavanja 1. marta u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH, jer ne postoji zakon koji definiše ovaj niti bilo koji drugi datum, kao praznik na nivou BiH koji bi trebalo da se obilježava u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Iz Ministarstva je saopšteno da je svaki ambasador predstavnik BiH u zemlji prijema i da je dužan da sprovodi spoljnu politiku BiH u skladu sa Ustavom, zakonima, Strategijom spoljne politike i drugim propisima u BiH.

Za sve organizovane događaje u ambasadama i rezidencijama BiH odgovoran je ambasador, a jedino je Predsjedništvo BiH ovlašteno za ocjenu rada ambasadora u smislu sankcionisanja eventualnih kršenja zakona i propisa, istakli su iz Ministarstva.

Kulturno-umjetničko društvo mladih "Bosiljak" iz Dervente nije otputovalo u Katar na Međunarodni festival folklora jer mu je ambasador BiH u toj zemlji Biserka Turković zabranila da nastupa i predstavlja BiH ukoliko KUD ne želi da učestvuju na obilježavanju 1. marta, rekla je kulturno-umjetnički rukovodilac Društva Stana Nagradić.

KUD "Bosiljak" je odbio zahtjev Ambasade BiH u Kataru koja je tražila da članovi Društva nastupaju na svečanosti povodom 1. marta, koji se u dijelu Federacije BiH slavi kao "dan nezavisnosti BiH".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE