• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trninić: ŽRS nisu krive za nepostizanje dogovora

Autor SRNA

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas da "Željeznice Srpske" ne snose krivicu za to što nije postignut sporazum sa "Arselor Mitalom Prijedor" o količini i cijeni prevoza rude od 1. marta.

 Trninić: ŽRS nisu krive za nepostizanje dogovora Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trninić je naveo da je razlog za nepostizanje sporazuma nedefinisanost određenih unutrašnjih problema koje ima "Arselor Mital".

"Oni još nisu definisali dalju perspektivu eksploatacije rude u Omarskoj. To vežu za problem rješavanja pitanja /Rudnika željezne rude/ `LJubije` i zbog toga nisu došli do toga koje su to količine rude koje treba transportovati u ovoj i narednim godinama. Pretpostavljam da će to oni prilagođavati rješavanju problema `LJubije`", izjavio je Trninić Srni.

Prema njegovim riječima, "Željeznice" zbog toga nisu u mogućnosti da adekvatno i kvalitetno prave planove, a u pitanje se dovodi i cijena prevoza koja je usko vezana sa količinama i rokovima.

"Nadam se da će uskoro doći do rješenja koje je izuzetno značajno jer je `Arselor Mital` najveći korisnik usluga transporta željeznicom. Izuzetno je važno da se to što prije riješi jer su `Željeznice` u procesu restrukturisanja i pravilo bi nam veliki problem da u ovom momentu dođe do bilo kakvih zastoja", naglasio je Trninić.

"Arselor Mital Prijedor" saopštio je da je, zbog neuspjeha u pregovorima sa "Željeznicama Republike Srpske" o količini i cijeni prevoza rude, od danas zaustavio proizvodnju željezne rude u Omarskoj.

U "Željeznicama“ su rekli Srni da sa "Arselor Mitalom Prijedor" vode pregovore o novom ugovoru o količini i cijeni prevoza rude s obzirom na to da je postojeći istekao.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE