• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sipa pretresala Ministarstvo odbrane BiH

Autor SRNA

Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH izvršila je pretres računara u Ministarstvu odbrane u okviru sprovođenja istrage u vezi sa prodajom neperspektivnog naoružanja i municije jednom preduzeću iz Hrvatske.

Pripadnici Sipe, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, izvršili su pretres računara koji se nalazio u prostorijama Ministarstva odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu s ciljem utvrđivanja sadržaja datoteka koje bi mogle poslužiti kao trag ili dokaz u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz Sipe.

Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta dva optička medija - CD sa identičnim sadržajem datoteka koje su presnimljene sa računara i hard diska.

Ove aktivnosti rezultat su sprovođenja istrage koja se odnosi na osnovanu sumnju da su od 22. marta 2010. do 22. oktobra iste godine, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, donesene dvije odluke i zaključena četiri aneksa na četiri ugovora o prodaji neperspektivnog naoružanja i municije, koja su zaključena 2003. i 2004. godine između entitetskih ministarstava odbrane i jednog preduzeća iz Hrvatske.

O realizaciji ovih naredbi policijski službenici su sačinili odgovarajuće izvještaje koji su, zajedno sa prilozima, dostavljeni Sudu i Tužilaštvu BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

R32

E moja vojsko sta si docekala, da te policija pretresa, da upada u tvoje prostorije! Tuzno i jadno! Svako danas nasrce na vojnika, kako ko hoce tako upadaju u vojne prostorije! Uzas

MONDO REPORTAŽE