• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo BiH prihvata niže cijene rominga

Autor mondo.ba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas da se zalaže da se cijena rominga u regionu snizi za oko 80 odsto, te najavio da bi već sutra na sjednici Predsjedništva BiH trebalo da se da saglasnost po ovom pitanju.

On je izjavio da nije nepoznato da preispituje svoj boravak u Predsjedništvu BiH, još i prije nego što je izabran na tu funkciju.

"Moj cilj je dejtonska BiH. Smatram sebe legalistom kada kažem da se zalažem za Ustav, onako kako je on napisan", rekao je Dodik.

Naveo je da postoji stalna atmosfera blokade, te kao primjer naveo najavu smanjenja  cijena rominga u regionu za 80 odsto, a kasnije i u zemljama EU.

"Šta se tu ima dogovarati. To se naprosto treba prihvatiti. Jedino BiH odbija da potpiše 5. aprila taj sporazum zato što postoje neki interesi", rekao je Dodik.

On je naveo da se danas čuo sa direktorom Mtel-a u Republici Srpskoj i da mu je rečeno da su oni spremni da poštuju takve odluke, jer je i Srbija pristala da se od 1. jula snizi cijena rominga, a na osnovu dokumenta koji se potpisuje 5. aprila ove godine.

Besplatan roming u EU, ipak stiže!

Dodik je dodao da se telefonski čuo i sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, koji je pristao da se da saglasnost iz BiH, a da je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović, objasnio da još treba razmotriti neke stvari koje su nejasne.

"Na takvim pitanjima ne želim da trošim snagu. Zašto bi svi plaćali 80 posto veću cijenu? Ako na tome budemo gubili vrijeme, kakva je to zemlja koja ne štiti svoje građane",  kazao je Dodik

On je rekao i da je danas od Komšića tražio saglasnost da se odluka Predsjedništva BiH donese, iako Džaferović ne bude dio konsenzusa.

"Mi ćemo to regulisati. Predsjedništvo BiH će već sutra poslati svoju odluku da prihvata potpisivanje tog sporazuma", istakao je Dodik.

B.S.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE