• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema dogovora o Savjetu ministara BiH

Autor Fena

Delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjem sastanku, održanom u Parlamentaroj skupštini BiH, nisu našli rješenje u pogledu sastava Savjeta ministara BiH.

 SNSD i SDA bez rješenja o Savjetu ministara BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izjavio je to potpredsjednik SDA Adil Osmanović navodeći da delegacije nisu ulazile u raspored resora, već da su raspravljale o pitanjima koji broj ministara će biti iz Federacije i iz Republike Srpske.

"Dosadašnja praksa je bila da se na čelu Savjeta ministara BiH redovno rotiraju Bošnjak, Srbin i Hrvat i da je do sada praksa bila da ako je na čelu Savjeta ministara bio predsjedavajući iz reda srpskog naroda, kao što je bio Nikola Špirić, da onda SNSD i njegovi koalicioni partneri mogu računati na još dva ministarstva. Oko toga nismo našli najbolje rješenje", istakao je Osmanović.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac naveo je da SNSD ostaje pri stavu da se Savjet ministara BiH formira po modelu tri iz reda Republike Srpske, tri iz reda Bošnjaka i tri iz reda Hrvata.

"Inače, treba stati na tome da se svakih sedam dana postavljaju uslovi", naglasio je Košarac.

Na sastanku je delegacija SDA iznijela argumente da je neophodno poštovati Ustav BiH i da se kao tehničko pitanje treba shvatiti dostavljanje Prvog nacionalnog godišnjeg plana i da su organi države BiH preuzeli tu obavezu.

"Od SNSD-a dobili smo odgovor da je to neprihvatljivo za njih u ovom trenutku. Na taj način o ovom pitanju ostalo je da se raspravlja", dodao je Osmanović.

Očekuje da će u narednoj sedmici doći do sastanka SDA, SNSD i HDZ BiH gdje će se sva otvorena pitanja staviti na sto.

Sastanku su prisustvovali u delegaciji SDA Adil Osmanović, Denis Zvizdić i Edin Ramić dok su u delegaciji SNSD-a bili Nebojša Radmanović, Staša Košarac i Nikola Špirić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hj

Nece ni biti dogovora sve dok Bakir ne dobije sto je naumio.Po obicaju.

MONDO REPORTAŽE