• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD za uvođenje "Tijaninog zakona" i u RS

Autor SRNA

SNSD će insistirati da u Krivični zakonik Srpske uđe kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja za svirepe ubice i silovatelje djece, kao i ubice trudnica i nemoćnih osoba

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je Srni da će SNSD insistirati da u Krivični zakonik Srpske uđe kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja za svirepe ubice i silovatelje djece, kao i ubice trudnica i nemoćnih osoba.

Žunić je rekao da je Klub poslanika SNSD-a pratio dešavanja u procesu donošenja izmjena Krivičnog zakona u Srbiji u vezi sa uvođenjem doživotnog zatvora za djela teškog ubistva djeteta, silovanja djeteta sa smrtnim ishodom, ubistva trudnice i nemoćne osobe.

Podsjetivši da je Klub poslanika SNSD-a podržao izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske i da su te izmjene uvrštene u Program rada parlamenta za ovu godinu, Žunić je naveo da je Republika Srpska jedna od 30 zemalja koja nema kaznu doživotnog zatvora u svom Krivičnom zakoniku.

"Očekujemo da se tokom pripreme izmjena Krivičnog zakonika usvoje naše inicijative i da oni koji svirepo ubiju dijete, siluju, ubiju trudnicu i nemoćnu osobu nemaju nikada više mogućnost da to djelo i ponove", naglasio je Žunić.

Skupština Srbije usvojila je juče izmjene Krivičnog zakonika, kojim se za najteža krivična djela uvodi doživotna kazna zatvora i to za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloljetnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

korumpirane politicare ,doktore,I ostale lopove

Banja Luka

Sta imate vi da pratite Srbiju znate li sami sta uraditi a i sta to ovde vrijedi kad ovde vazi zakon ubijes necije dijete i nikom nista eeeeeeee sramote

MONDO REPORTAŽE