• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavka na vrhu "Hidrogradnje"

Član Nadzornog odbora sarajevske ''Hidrogradnje'' Izmir Hadžiavdić podnio je danas neopozivu ostavku na ovu funkciju.

 Ostavka na vrhu "Hidrogradnje" Izvor: MONDO

'Kao odgovoran čovjek svjestan sam da će zbog toga nastati nenadoknadive štetne posljedice. Zbog toga, prihvatajući punu odgovornost za sve što sam kao član Nadzornog odbora u dvogodišnjem mandatu radio /pola mandata bez naknade/ podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru 'Hidrogradnje d.d. Sarajevo`'', navodi se u Hadžiavdićevoj pisanoj izjavi dostavljenoj Srni.

On je naglasio da je već nekoliko dana u prostoru Upravne zgrade ''Hidrogradnje'' u toku štrajk ''nekolicine radnika koji fizički onemogućavaju pristup radnim mjestima u Upravi i radnicima firme iznoseći pri tome, kako je naveo, neistine na račun Vlade Federacije BiH, članova Nadzornog odbora i Uprave o čemu sredstva informisanja svakodnevno izvještavaju''.

Predsjednik Nadzornog odbora ''Hidrogradnje'' Emir Felić rekao je Srni da izražava žaljenje zbog ostavke Izmira Hadžiavdića posebno zato, jer su za pet - šest mjeseci mandata Nadzornog odbora u ovom sastavu postignuti određeni konkretni rezultati nakon niza nasljeđenih problema i dugova prema radnicima, ali i krize koja je pogodila građevinski sektor.

Felić je podsjetio da se od imenovanja ovog Nadzornog odbora i Uprave svim radnicima ''Hidrogradnje'' redovno svakog mjeseca isplaćuje po jedna plata.
"Plate su tako isplaćene i u aprilu, maju, junu, julu, augustu, istina radi se o platama i dijelom iz prošle godine, ali je obezbijeđen kontinuitet isplata u vrijeme kada 'Hidrogradnja' nije imala gotovo nikakvog posla u BiH'', rekao je Felić.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE