• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUGIPP o sukobu advokata: Prijavili smo policiji

Autor mondo.ba

Republička uprava za geodetske i imovinsko - pravne poslove RS (RUGIPP) oglasila se danas u vezi incidenta koiji se dogodio u utorak između advokata Melihe Filipović (85) i Jovana Čizmovića, počasnog predsjednika Advokatske komore RS.

 Čizmović šamar Meliha Filipović Rugipp Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Advokatica Filipović izjavila je za neke medije da ju je Čizmović ošamario, dok je on tvrdio da mu je ona “svašta govorila”, te da je “nije ošamario, nego naslonio ruku na obraz”. Oboje su spornog dana prisustvovali jednom sporu u vezi nepokretnosti u Banjaluci, a službeno lice RUGIPP-a koje je takođe bilo prisutno, o svemu je sačinilo službenu zabilješku.

U saopštenju iz RUGIPP -a, danas su istakli da su sve prijavili policiji i Advokatskoj komori RS, a tvrde da je došlo do “verbalnog i fizičkog sukoba između advokata”. 

"Dana 1. oktobra 2019. godine, službeno lice RUGIPP-a, zajedno sa službenicima Pravobranilaštva RS i advokatima koji zastupaju dvije strane sa suprotnim interesima u predmetnom postupku, izašli su na lice mjesta gdje se nalaze nepokretnosti koje su predmet upravnog postupka. Tokom rasprave došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između advokata, učesnika postupka. Službeno lice je naložilo prekid postupka, međutim stranke u postupku su zatražile nastavak, što su i potvrdile učešćem u nastavku postupka u službenim prostorijama RUGIPP- a," istakli su iz RUGIPP-a.

Dodali su i da je šef Područne jedinice Banjaluka, obavijestio nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a RS o nastalom incidentu, te da su im dostavili kopiju zapisnika sa održane rasprave u kojoj je naveden incident i nastavak održavanja rasprave koja je okončana istog dana.

"Direktor RUGIPP-a podnio je prijavu Advokatskoj komori RS o nastalom incident između advokata koji su bili strane u upravnom postupku RUGIPP-a," navela je u pisanom odgovoru direktorica RUGIPP-a Bosiljka Predragović.

B.S.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE