• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto RTRS ne prenosi svjetski sport

Autor mondo.ba

Draško Milinović generalni direktor Radio – televizije RS objasnio je danas u Narodnoj skupštini RS, gdje se raspravljalo o izvještajima o radu ovog javnog servisa, zašto nisu prenosili svjetsko prvenstvo u košarci.

Istakao je da su se u posljednjih sedam godina pojavile dvije velike grupacije koje posluju na tržištu SAD i Evrope, pa tako i na tržištu BiH.

"Ne želim spominjati njihova imena da ih ne bismo stavili u pogrešne konotacije, a radi se o velikim svjetskim kompanijama. Nijedan javni servis u regionu ne može da se takmiči sa njima. Ne postoji način da FIBA ili UEFA ili bilo ko, kaže da pravo bilo kojeg sportskog takmičenja prvo imaju javni servisi. To ne postoji. Kapitalizam, tržište, ponuda, tačka," istakao je Milinović.

Naveo je podataka da je jedna velika američko-britanska grupacija dala više novca za jednu atraktivnu ponudu nego sva tri javna servisa u regionu, HRT , RTS i servisi u BiH.

"Radilo se o duploj većoj ponudi. Radi se o desetinama miliona evra za samo jedno prvenstvo, koje se kupuje godinama unaprijed u nekom paketu. Tu HRT ne može da se takmički, a Srbija samo zahvaljujući pomoći Vlade Srbije," istakao je Milinović.

Rekao je da mu je žao zbog toga i izvinio se svim gledaocima u RS, ali i poručio i da su stvari takve, da RTRS to finansijski ne može da iznese, pa čak ni mnogo jače kuće.

Milinović se osvrnuo i na kritike opozicije o informativnom programu RTRS-a.

"Ako je RTRS prepreka bilo kakvom jedinstvu u RS, po pitanju bilo kakvog političkog napretka, po bilo kojem osnovu, to sutra sjednemo i završimo, odmah. Ako je to problem, dajte da to sutra završimo. Ne može niko biti prepreka jedinstvu i boljitku RS," rekao je Milinović.

Istakao je i da na RTRS trenutno ima preko 600 zaposlenih, ali i da je preko 900 zaposlenih na BHT-u, preko 2.000 na HRT, preko 3.000 na RTS –u...

"Imamo i radnika i neradnika, slažem se, ali da li je to veliki broj u odnosu na ono što proizvodi RTRS, evo uporedite," poručio je Milinović.

B.S.

/Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka Mondo portalu/

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

ZASTO RTRS NE PRENOSI ABA LIGU NEGO VTB LIGU

MONDO REPORTAŽE