• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RS nije formirana da bi bila u BiH

Autor mondo.ba

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, rekao je da je ono što je najgore u BiH jeste pokušaj da se zaustave procesi i da se ljudima nameće mišljenje

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, rekao je da je ono što je najgore u BiH jeste pokušaj da se zaustave procesi, da se ljudima nameće mišljenje, da im se zabranjuje da misle i da Republika Srpska nije formirana da bi bila u BiH.

"Ona kada je formirana, formirana je da bude nezavisna država. Ona je tu svoju nezavisnost branila u toku rata i kroz Dejtonski sporazum, imajući u vidu da su 1992. godine, velike sile, kao što je Amerika, priznale Republiku Srpsku. Mi smo naučili da bez države, nema slobode", istakao je Dodik.

Možda će vas zanimati

On je to rekao gostujući u emisiji "Ćirilica" Happy televizije.

Dodik je takođe istakao da su Srbi skloni da budu istorijski naivni i da prave istorijske greške i da donesu odluke koje ih kasnije koštaju mnogo.

Dodik je rekao da se SDS i PDP nisu dovoljno suprotstavljali namjeri političkog Sarajeva da Republici Srpskoj oduzme ustavom garantovane nadležnosti.

"Najveći procenat nadležnost za evropska pitanja je na Republici Srpskoj i to oko 72 odsto, a na zajedničkim institucijama je 12 odsto. To su htjeli narušiti ne štetu Banjaluke i zato su im trebali Ivanić i Šarović", istakao je Dodik, prenose "Nezavisne novine".

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ml

Tako je.

MONDO REPORTAŽE