• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hercegovina: Pohapšeni krijumčari, ali i policajci!

U policijskoj akciji "Taksa" u BiH, federalna policija uhapsila je 41 osobu, od kojih su 14 policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

 Hercegovina: Pohapšeni krijumčari, ali i policajci! Izvor: MONDO

Šef kabineta direktora Federalne uprave policije Ćamil Kreso je rekao da je pretres obavljen na području HNK, Zapadnohercegovačkog, Srednjobosanskog, Livanjskog i Zeničko-dobojskog kantona, te da su zaplijenjene znatne količine cigareta.

Prema njegovim riječima, uhapšeni policijski službenici biće dovedeni u Sarajevo i predati Tužilaštvu BiH, a protiv ostalih biće podnesena krivična prijava.
Oko 60 osoba, od kojih su 22 aktivna policijska službenika kantonalnih i MUP-a Republike Srpske (RS), uhapšena su u okviru policijske akcije "Taksa" koja se provodi u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija "Taksa" provodi se na oko 60 lokacija u BiH, uglavnom na području Hercegovine, i ima za cilj otkrivanje i krivično procesuiranje lica osumnjičenih za krijumčarenje uglavnom visokotarifne robe.

U akciji ''Taksa'' uhapšeno je 14 policajaca iz Policijske uprave Stolac, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja krim-policije MUP-a HNK Srećko Bošnjak. Među uhapšenima se nalazi i sedam policajaca iz Centra javne bezbjednosti Trebinje, rekla Srni portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

U zajedničkoj akciji policijskih snaga BiH učestvuje više od 200 policijskih službenika iz MUP-a RS, Federalne uprave policije i kantonalnih MUP-ova. Akcija se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE