• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Silajdžić razara BiH

Način dosadašnjeg Silajdžićevog djelovanja pokazao se pogubnim za BiH, smatra Nikola Špirić

 Špirić: Silajdžić razara BiH Izvor: MONDO

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić nazvao je antidejtonskim djelovanjem način na koji predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić predstavlja BiH u međunarodnim krugovima i ponovo upozorio da će mržnja koja iz Sarajeva ide prema Republici Srpskoj izgraditi njen novi status.

"Način dosadašnjeg Silajdžićevog djelovanja pokazao se pogubnim za BiH, zato ga molim da stane kako se ne bi pokazalo da je disolucija jedino rješenje", izjavio je Špirić Srni.

On je pojasnio da je status Srpske o kojem govori suprotan stavovima Silajdžića.

"Riječ secesija je riječ koju ja nikada ne izgovaram, negdje je ona duboko u Harisu. Pa ako je tako, aferim Harise", poručio je Špirić.

On je sa žaljenjem konstatovao da je način na koji Silajdžić zvanično ili poluzvanično predstavlja BiH u međunarodnim krugovima, zahtijevajući izmjene Ustava i ponovo problematizujući entitetsko glasanje, očit primjer antidejtonskog djelovanja koje, po ocjeni Špirića, ne može ugroziti Srpsku, nego BiH.

"Dovoljno je reći da ideje Silajdžića nemaju pristalice u Republici Srpskoj, zato on pokušava tražiti sagovornike izvan BiH, ali ja ga upozoravam da je mnogo korisnije o problemima BiH razgovarati u BiH", poručio je Špirić.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH je u izjavi Srni zaključio da strani zvaničnici teško mogu ozbiljno da shvate sagovornika koji ogovara ljude sa kojima treba da dogovara rješenja otvorenih pitanja u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić u razgovoru sa američkim kongresmenom Rasom Karnehenom u Njujorku posebno je ukazao na izjave predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića "kojima se zagovara secesija jednog dijela BiH".

On je upozorio da sve češći i intenzivniji napadi zvaničnika iz Republike Srpske na suverenitet i teritorijalni integritet BiH imaju destabilizujući efekat za cijeli region, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE