• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pao" Turkovićev saradnik?

Nova akcije Sipe - uhapšen Milenko Vakić koji se dovodi u vezu sa Zijadom Turkovićem. Nadležne institucije nisu potvrdile navedenu informarciju.

 "Pao" Turkovićev saradnik? Izvor: MONDO

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su Milenka Vakića koji se dovodi u vezu sa Zijadom Turkovićem, osumnjičenim za pet ubistava i pljačku pljačku 2,5 miliona KM iz Kargo centra na sarajevskom aerodromu, prenose federalni mediji.

Kako javlja Federalna televizija (FTV), hapšenje Vakića nisu bili spremni da potvrde u Sipi i Tužilaštvu BiH. Istražni tim Tužilaštva BiH, koji čine istražitelji MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije, nastavio je pretragu unutrašnjosti kuće na napuštenom imanju porodice Malešević u Tičićima kod Kaknja, gdje su, prema navodima zaštićenog svjedoka, zakopana tijela dvije osobe.

Proteklih dana policija je u Sarajevu uhapsila više lica iz Turkovićeve grupe, osumnjičenih za pljačku Kargo centra na sarajevskom aerodromu 5. decembra 2007. godine. Oni su osumnjičeni i za ubistvo Vernera Ajdena, Marija Tolića, Mithata Mekića i Bolivijke Lusije Salas Kortes, čija su tijela sakrivena na više lokacija, kao i za likvidaciju Emira Hadžića.

Spekuliše se da je do hapšenja došlo nakon što je jedan od članova kriminalne organizacije, navodno, "propjevao". Riječ je o Hajrudinu Memoviću iz Prijepolja, koji u sarajevskom zatvoru boravi od 3. juna ove godine, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu počinjenom na svirep način.

Turković važi za jednog od najopasnijih kriminalaca u BiH i regionu i navodno je blizak kriminalnom miljeu kojem pripada i Darko Elez.

Turkovića sarajevski mediji povezuju i sa ubistvom Taiba Torlakovića u eksploziji auto-bombe. Turković je iz pištolja ranio i Mehmeda Ademovića (39) iz Sarajeva.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE