• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Taksa": Šestorica priznala krivicu

Jedinica za posebne istrage MUP-a RS podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovanog kriminala protiv 18 osoba.

 Akcija "Taksa": Šestorica priznala krivicu Izvor: MONDO

Jedinica za posebne istrage MUP-a RS podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovanog kriminala protiv 18 osoba, među kojima je i šest policajaca sa područja Centra javne bezbjednosti Trebinje, rekao je Srni izvor blizak MUP-u RS.

U pritvorskoj jedinici Tužilaštva BiH do određivanja daljih mjera zadržano je 17 osoba uhapšenih juče na teritoriji RS u akciji "Taksa".

Šest osoba priznalo je izvršenje krivičnog djela, a jedan broj njih pristao je na saradnju sa istražnim organima.

Izvor MUP-a navodi da su uhapšeni policajci iz Trebinja zloupotrijebili službeni položaj, omogućivši pojedincima nesmetan prolazak krijumčarene robe, posebno cigareta, za šta su primali novac.

Svi oni bavili su se krijumčanjenjem cigareta iz Crne Gore, preko BiH, u Hrvatsku, a dio njih je ilegalno ulazio u BiH, a drugi u Njemačku.

Federalna uprava policije podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 42 osobe, a među njima je i 15 pripadnika policije Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tužilaštvo BiH preduzelo je sve neophodne aktivnosti kako bi osiguralo da u zakonskom roku bude saslušano više desetina osumnjičenih koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji "Taksa", potvrdio je ranije danas portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

Grubešić je istakao da je akcija "Taksa" jedna od najvećih združenih policijskih akcija u BiH, u kojoj je učestvovalo više stotina policijskih službenika. U ime Tužilaštva BiH, on je svim učesnicima zahvalio na efikasnoj saradnji.

Tužilaštvu BiH jutros su predata ukupno 42 osobe, od kojih je dvadesetak aktivnih policajaca kantonalnih MUP-ova u FBiH i MUP-a Republike Srpske koji su uhapšeni u akciji ''Taksa'', a osumnjičeni su za krijumčarenje visokotarifne robe.

U jučerašnjoj zajedničkoj akciji policijskih snaga BiH na području Hercegovine učestvovalo je više od 200 policijskih službenika MUP-a RS, Federalne uprave policije i kantonalnih MUP-ova. Akcija je izvedena po nalogu Specijalnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE